Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами – фото

Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами – фото (GlavPost)

Команда українських інженерів розробляє в Об'єднаних Арабських Еміратах підводний човен Kronos, який здатен запускати ракети-торпеди. Субмарина нещодавно пройшла випробування для використання у військових цілях. Про це пише Kyivpost.Підводний човен може безшумно рухатися під водою зі швидкістю 50 км на годину і не лише перевозити пасажирів, а й нести вибухівку. "Поки у Палаті представників Конгресу США продовжують блокувати виділення допомоги для України, ще у лютому схвалене Сенатом, українські інженери розробляють підводний човен, здатний запускати ракети-торпеди", - пише видання.


РЕКЛАМА

На воді Kronos здатен рухатися зі швидкістю до 80 км/год, а під водою – до 50 км/год. І при цьому – практично беззвучно.Технічні характеристики Kronos: ширина – 7,4 м; довжина – 9 м; висота – 2 м; вантажопідйомність – до 3000 кг на воді; споряджена маса – 10000 кг; місткість – 11 місць.

"Це гібридне судно, кероване нашою висококваліфікованою командою проєктування, досліджень і розробок, може комфортно вмістити 10 пасажирів і підходить для комерційних, рятувальних і бойових операцій. Підводний човен має інноваційну конструкцію корпусу, яка значно знижує споживання палива, збільшує максимальну швидкість і забезпечує чудову стійкість", – кажуть розробники субмарини.

РЕКЛАМА