Уперше за 14 років: "Динамо" і "Шахтар" повторили історичний антирекорд у Лізі чемпіонів

Уперше за 14 років: "Динамо" і "Шахтар" повторили історичний антирекорд у Лізі чемпіонів (GlavPost)

Київське "Динамо" та донецький "Шахтар" повторили найгірший результат українських клубів за всю історію виступів у Лізі чемпіонів.


РЕКЛАМА

За тур до завершення групового етапу і "біло-сині, і "гірники" втратили шанси на потрапляння до плейоф єврокубків. В останніх матчах "Динамо" вдома програло "Баварії" (1:2), а "Шахтар" на виїзді поступився "Інтеру" (0:2). Таким чином, перед заключним туром групового раунду в активі обох українських клубів лише по одному очку.

"Динамо" і "Шахтар" повторили власний ж антирекорд у Лізі чемпіонів. Вперше за 14 років кияни та "гірники" разом залишилися без єврокубкової весни за підсумками групового етапу Ліги чемпіонів.

Такий європровал українських грандів трапився вдруге в історії. Вперше "Динамо" і "Шахтар" синхронно фінішували останніми у своїх групах Ліги чемпіонів у сезоні-2007/08. Тоді кияни змагалися в квартеті з "Манчестер Юнайтед", "Ромою" і "Спортингом", а донецький клуб протистояв "Мілану", "Селтіку" та "Бенфіці".


РЕКЛАМА

Україна вперше від сезону-2007/08 не буде представлена в плейоф Ліги Європи. Що стосується плейоф Ліги чемпіонів, то туди востаннє український клуб виходив чотири роки тому - "Шахтар" у кампанії-2017/18.

Цього сезону "Динамо" автоматично потрапило до основного раунду Ліги чемпіонів як чемпіон України. Конкуренцію команді Мірчі Луческу в групі склали "Баварія", "Барселона" та "Бенфіка".

"Шахтар" як срібний призер УПЛ подолав два раунди кваліфікації, обігравши "Генк" і "Монако". На груповому етапу суперниками підопічних Роберто Де Дзербі стали "Реал", "Інтер" і "Шериф".

Наступного сезону у зв'язку з низькими позиціями в рейтингу коефіцієнтів УЄФА володар як срібних, так і золотих нагород Чемпіонату України змушений буде пробиватися до групи Ліги чемпіонів через сито кваліфікації.

РЕКЛАМА