В Італії хакери паралізували роботу сайту з запису на COVID-вакцинацію

В Італії хакери паралізували роботу сайту з запису на COVID-вакцинацію (GlavPost)

В Італії хакери втрутилися в роботу офіційного сайту столичного регіону Лаціо, порушивши роботу порталу запису на вакцинацію від COVID-19.



"Дії, пов'язані з вакцинацією, можуть уповільнитися. Перепрошуємо за незручності, які нам непідвладні", - заявила в неділю, 1 серпня, в Twitter влада регіону, в який також входить Рим.

У заяві зазначається, що тривають роботи з відновлення функцій системи, а також її захисту. У ніч проти понеділка портал www.regione.lazio.it залишається недоступним.

За офіційними даними, в регіоні Лаціо 66% дорослого населення вакциновані від COVID-19. По всій країні цей показник становить 60%.

Водночас частка дельта-варіанту коронавірусу в Італії зараз сягає близько 80%, а показник нових інфікованих - 58 випадків на 100 тисяч жителів за останні сім днів.

Від 6 серпня в Італії наберуть чинності нові правила, що стосуються "зелених паспортів" для вакцинованих і громадян, які перехворіли на коронавірус.

З цього дня підтвердження вакцинації від коронавірусу, одужання або негативний тест необхідно буде пред'являти для відвідування музеїв і внутрішніх залів ресторанів. Проти цих правил в Італії пройшли багатотисячні протести.

Як повідомлялося, в Італії 99% смертей від коронавірусу припадають на не повністю вакцинованих громадян.