Види рукавів високого тиску: застосування, властивості

Види рукавів високого тиску: застосування, властивості (GlavPost)

Рукава високого тиску - згинається трубопровід, застосовуваний для транспортування різних



ажопідйомних пристроях; складів. Розташовуються в гідравлічних системах, виконують різні функції. Зовні такі моделі

РВД

виглядають у вигляді шланга, доповненого з'єднувальним фітингами. При розгляді в зрізі побачите, що вони мають багатошарову конструкцію, де кожен шар відповідальний за рішення своїх завдань.


Сфера застосування

РВД часто встановлюють в місцях, де є згини або рухомі елементи. Шланги можна побачити при підйомі ковша екскаватора, в установках для буріння свердловин. Не обходиться без них:

  • у транспорті;
  • вант
  • станочном обладнанні;
  • гірничодобувних машинах.



Рукава високого тиску актуальні для лісозаготівельної та деревообробної промисловості, в сільському господарстві і на будівельних майданчиках. Вони можуть застосовуватися для транспортування зварювального зрідженого або негорючого газу. Шланги можна побачити в різних гальмівних конструкціях, в системах охолодження і кондиціонування. Без них не обходяться автомийки та хімчистки.


Види і технічні характеристики

Більшість видів здатні виконувати свої функції під час температурі від -40 до 120 градусів. Зазвичай внутрішній шар зроблений з маслостойкой синтетичної гуми, зовнішній - зі зносостійкої гуми. Для посилення застосовується обплетення. Вона може мати кілька шарів:

  • Одноплеточние. Підходять для транспортування мінеральних масел, води і водно-масляних емульсій.
  • Двухплеточние. Застосовуються в різній будівельній техніці. Є підвиди, які витримують навантаження мінусових температур.
  • Трехплеточние. Актуальними для гідравлічних систем, де внутрішній шар контактує з нафтопродуктами. Зовнішній шар зроблений з Абразивостійкий матеріалів.


У продажу знайдете різновиди і зі збільшеним кількість оплеток. Вони застосовуються в галузях, де важлива стійкість до високого тиску і різних імпульсним навантаженням. Незалежно від шарів шланг залишається гнучким.


РВД роблять з металевим переплетенням або текстильними. Перші застосовуються в гідроприводах, де тиск доходить до 25 МПа. Є й варіанти з металевими навивку. Вони підходять для більш серйозних навантажень. Шланги з текстильної оплеткой часто мають потовщений шар зовнішньої гуми.


Особливості вибору

На сайті https://gumatech.pro/ представлені різні шланги високого тиску. Ви легко зможете вибрати відповідний тип з урахуванням цілей, завдань і міцності. Менша кількість армуючих шарів мають універсальні моделі. Можна знайти в продажу і шланги спеціального призначення.


При виборі враховують:


  • Тиск робочої рідини. Цей параметр побачите на маркуванні товару, можна отримати консультацію і у фахівців.
  • Температурний режим середовища, що транспортується. Є моделі шлангів, які справляються в підвищеним тиском, але не підходять для високих температур.
  • Склад робочої середовища. Для забезпечення повноцінної роботи підбирається виріб з потрібним коефіцієнтом просочування.



У деяких ситуаціях важлива точна довжина гнучкого трубопроводу, оскільки натягнутий або провисаючий варіант не будуть повноцінно вирішувати свої завдання. Це може привести до швидкого їх виходу з ладу. Різні моделі можуть відрізнятися діаметром, типом з'єднувачів.


При виборі відповідного РВД вибирайте різновиди з фурнітурою зі стійких до корозії металів. Враховуйте і максимальний тиск, який здатний витримати шланг і потужності характеристики самого обладнання. Купуйте рукава у перевірених продавців, не використовуйте їх після закінчення терміну придатності.