Ворожі удари по Одесі та Харкову, візит генсека НАТО – головне зі звернення Зеленського

Ворожі удари по Одесі та Харкову, візит генсека НАТО – головне зі звернення Зеленського (GlavPost)

Ввечері, 29 квітня, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців і розповів про головні події доби.Удари РФ по Одесі і ХарковіПрезидент заслухав доповіді щодо ситуації в Одесі після російського ракетного удару та в Харкові – після удару керованими авіабомбами.


РЕКЛАМА

"На жаль, в Одесі є загиблі. Багато поранених – усім надається зараз допомога. Місцеві служби й рятувальники ДСНС України відреагували миттєво. Важливо, щоб усі служби, усі наші люди, від роботи яких залежить життя українців, були максимально ефективними та швидкими. Оперативність у допомозі, вчасний і достатньо сміливий захист життя – це те, що нам усім в Україні допомагає вистояти", – сказав він.Перемовини з генсеком НАТОНа переговорах з Єнсом Столтенбергом Зеленський підняв питання постачання зброї і засобів ППО."Щоденні російські ракетні удари, щоденні спроби окупанта зруйнувати більше наших позицій – усе це можна зупинити, можна зірвати російські наступальні плани. Але для цього українська сила має спиратися на достатню підтримку від партнерів – на "петріоти", які потрібні тут, на 155-й калібр, який має звучати на фронті максимально впевнено, на достатньо далекобійну зброю, яка може й повинна знищити російську логістику. Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози та перспективи, які є зараз. Ми маємо зробити все, щоб досягти наших цілей – спільних цілей усіх у світі, хто зневажає терористів", – сказав глава держави.

ФронтСьогодні Зеленський провів засідання Ставки, де заслухав доповідь головкома Олександра Сирського."Наші позиції. Найбільш гарячі напрямки. Постачання, якого ми очікуємо. Була й доповідь керівника ГУР, керівника СБУ, представників Координаційного штабу – щодо перемовин про звільнення полонених. Надзвичайно важливо, щоб із боку нашої держави була чітка комунікація з рідними полонених Щодо кожного прізвища, щодо кожної людини має бути ясність – настільки, наскільки це можливо, – яка робота ведеться, щоб наші люди повернулись додому", – підсумував він.▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Звернення Зеленського: ворожі удари по Одесі та Харкову, візит генсека НАТО Раніше президент Зеленський назвав три пункти, від яких залежать потужність армії та наступальні дії ЗСУ.Читайте також: Зеленський розповів, коли може початися шлях до справедливого миру Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру (відео) Зеленський звільнив голову Броварської РДА, який напідпитку збив людей на переходіПідписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

РЕКЛАМА