ВЗІРВАЛОСЬ: Фальсифікація справи Андрія Недзельського у доказах

ВЗІРВАЛОСЬ: Фальсифікація справи Андрія Недзельського у доказах (GlavPost)

ВЗІРВАЛОСЬ: Фальсифікація справи Андрія Недзельського у доказах

Незважаючи на неспростовні докази та багаточисельні зафіксовані порушення у веденні слідства, Генеральна прокуратура та представники слідства продовжують наполягати на своїй версії подій та намагаються повісити на Андрія Недзельського вбивство столичного бізнесмена Олександра Семенова – таку позицію висловлює адвокат підозрюваного Лариса Криворучко та надає ряд доказів.

З чого все почалося:

Восени 2009 року столицю сколихнуло резонансне вбивство Олександра Семенова, який був застрелений у власному автомобілі просто посеред Києва.

 

Обставини вбивства Семенова, встановлені слідством

 

Відпрацьовуючи усі можливі версії розвитку подій представники тоді ще міліції висунули обвинувачення про причетність Андрія Недзельського до цього злочину. Проте, провівши повне та всебічне слідство, правоохоронці та представники прокуратури дійшли до висновку, що він непричетний до загибелі бізнесмена Семенова та всі обвинувачення було знято.


Постанова про припинення провадження по справі звинувачення у вбивстві Семенова


Рішення суду щодо непричетності Недзельського до вбивства Семенова

 

І ось, майже через 11 років, за словами адвоката підозрюваного. Голова слідчого управління за підтримки Генеральної прокуратури знову намагається «повісити» убивство Семенова на Недзельського: штучно створюються докази, проводяться обшуки, яких було вже більше 50-ти, у непричетних до справи осіб, та вилучаються майно і особисті речі, які не належать Недзельському.

 

-         Печерський районний суд міста Києва не досліджує ретельно подані слідством клопотання та докази та виносить багаточисельні ухвали про обшуки за допомогою яких слідчі ГСУ НП та оперативний підрозділ ДСР незаконно вилучають картини, ікони, столи, автомобілі та навіть особисті речі та одяг у сторонніх осіб щодо людини, яка має алібі на момент вчинення злочину, - говорить Лариса Криворучко.

 

При цьому, за словами адвоката, відбувається повне ігнорування аргументів захисту, наявних матеріалів кримінального провадження, висновків експертів.

-         Щоденно відбувається залякування рідних, адвоката підозрюваного, відкриваються нові кримінальні провадження на основі штучно створених доказів, а це вже не що інше як незаконне кримінальне переслідування людини, що заборонено. Зокрема правоохоронці ГСУ НП та оперативні працівники ДСР наносять мені тілесні ушкодження, погрожують фізичною розправою та навіть убивством, б’ють техніку та конфісковують автомобіль, що є незаконним втручанням у діяльність правозахисника та карається законом ( ст. 397 та 398 ККУ), - повідомляє адвокат, - І тут виникає питання: суд умисно підписує усі ці безумні ухвали чи представники поліції вводять суддів в оману?

 

Залізне алібі:

Слідство намагається довести, що Андрій Недзельський особисто  зробив п’ять пострілів у Олександра Семенова. І представників поліції абсолютно не бентежить той факт, що на момент загибелі київського бізнесмена Андрій Недзельський знаходився у Римі (Італія), про що свідчать відомості, надані Державною прикордонною службою України.


Офіційна інформація Державної прикордонної служби з матеріалів кримінальної справи

 

Данні висновку експерта та акту судово-медичної експертизи свідчать, що смерть Олександра Семенова настала 7 жовтня 2009 року в період з 10-ї до 14-ї години та за даними прикордонників саме в цей день Недзельський вже перебував у Римі та фізично не знаходився на території України.


Висновок експерта щодо смерті Семенова

 

Доказ правильності судово-медичної експертизи

 


Доказ того, що Семенова вбили, коли Недзельський вже був у Римі

 

Висновки судово-медичної експертизи

Так, слідство може спиратися на те, що Недзельський перебував за кордоном не під своїм іменем, а скориставшись підробним паспортом, проте всі ці факти вже давно були встановлені в ході іншого кримінального провадження та за підробку документів Андрій Недзельський вже поніс покарання.

Вирок Недзельському за використання підробного паспорта на ім Івана Лелеки

То ж як людина, що знаходиться за сотні кілометрів від столиці України власноруч випустила п’ять куль у бізнесмена Семенова? Питання, яке дуже потребує відповіді.

 

А що тепер:

 

Попри те, що захист – адвокат Лариса Криворучко намагається звернути увагу слідства на наявні факти та докази, останні не дуже поспішають брати їх до уваги:

 Мені не дозволяють адвокату ознайомитися з матеріалами справи, продовжують незаконне кримінальне переслідування та не дають змоги подати необхідні заяви та клопотання для захисту підозрюваного, - говорить Лариса Криворучко, - Чому Управління національної поліції за підтримки Генеральної прокуратури України чинить таке беззаконня та намагається якнайшвидше розслідувати гучну справу всупереч доказам та здоровому глузду? Сподіваємося, Державне бюро розслідувань розбереться у цій ситуації та дасть належну оцінку протиправним діям правоохоронців.

РЕКЛАМА