Як приготувати смачну печінку: навіщо її заливати окропом, ви точно про це не знали

Як приготувати смачну печінку: навіщо її  заливати  окропом, ви точно про це не знали (GlavPost)

Багато господинь знають, що для того, щоб приготувати смачну печінку, її потрібно попередньо замочити. Багато хто замочує в молоці, завдяки чому печінка втрачає гіркоту і набуває ніжності. Однак досвідчені господині заливають печінку гарячою водою. Для чого та як це робити? Які переваги має саме такий спосіб замочування перед "молочним"?Як правильно заливати печінку окропомСпочатку печінку потрібно очистити від плівки та порізати. Шматочки залити окропом, навіть краще водою, що тільки-но дійшла до кипіння.Зачекати декілька хвилин, після цього печінку можна смажити.Якою буде приготована печінкаЯкщо печінка попередню була залита гарячою водою, то в приготованому вигляді вона вийде м'якою та ніжною.Не буде жодної гіркоти. Заливши печінку окропом, ми отримуємо печінку м'якшу, ніж при замочуванні в молоці, вона позбудеться неприємного запаху і буде м'якою.Як приготувати смачну печінкуПечінку можна смажити, тушкувати, варити, запікати у духовці. Найчастіше її обсмажують в олії з цибулею до напівготовності, складають у каструлю, заливають соусом та тушкують до готовності. Куряча печінка готується швидко, яловича та свиняча – довше.Солити та додавати спеції потрібно в кінці приготування.Печінку можна тушкувати у молоці, сметані, томатній пасті, у вершках і навіть у коньяку. Можна додавати під час тушкування яблука, корицю та інші спеції, такі як мускатний горіх, гвоздика, каррі тощо.Читайте також: Традиційні українські цибульники або цибуляники: якщо набридли деруни Чим відрізняється Матіас від оселедця: мало хто знає


РЕКЛАМА

РЕКЛАМА