Як захистити дисплей телефону Samsung?

Як захистити дисплей телефону Samsung? (GlavPost)

Дисплей корейського мобільного телефону може бути дуже схильний до подряпин та інших механічних пошкоджень. Саме цей елемент найчастіше пошкоджується при падінні або іншій випадковій події. На ринку аксесуарів для мобільних телефонів, наприклад, тут https://www.aks.ua/catalog/zashitnue-stekla-dla-mobilnogo-telefona/brend-telefona/samsung, доступні два основні типи захисних матеріалів: полікарбонатна плівка та скло. Який вид покриття обрати? І плівка, і скло - чудові способи захисту дисплея, хоча вони відрізняються деякими властивостями, про які варто знати.

Захисна плівка з полікарбонату

 Захисні плівки доступні у великій кількості моделей, які розрізняються за структурою, товщиною, а також за ціною. До переваг такого захисту можна віднести простоту встановлення, відсутність впливу на чутливість екрана та чіткість зображення. Під час вибору плівки потрібно звертати увагу на її форму та розмір, проте існують універсальні моделі, які можна підігнати самостійно. Полікарбонат дуже добре захищає від бруду та подряпин, а також від дрібних пошкоджень, спричинених повсякденним використанням. Однак під час експлуатації плівка задирається по краях, можливі невеликі "надриви" матеріалу, під якими може збиратися пил і утворюватися незліченна кількість бульбашок повітря. Термін служби захисної плівки набагато коротший, ніж у загартованого скла. Часто через кілька місяців вона може почати лущитися, тріскатися або тьмяніти. Ба більше, цей метод захисту не захистить телефон під час падіння або удару іншим предметом.

Загартоване скло для телефона

 Своєю чергою, загартоване скло - це покриття, яке відмінно захищає екран від механічних пошкоджень. Аксесуар простий в установці, не обмежує чутливість дисплея і водночас міцніший, ніж полікарбонатна плівка. Це виявиться надзвичайно корисною властивістю, наприклад, у сумці, де, зокрема, перебуває наш смартфон по сусідству з ключами чи іншими гострими предметами. Загартоване скло в кілька разів міцніше за звичайне. За шкалою Мооса воно може мати твердість H8 або H9, завдяки чому скло буде надзвичайно стійким до подряпин і прослужить протягом тривалого періоду часу. Для смартфона Xiaomi скло шукайте тут https://www.aks.ua/catalog/zashitnue-stekla-dla-mobilnogo-telefona/brend-telefona/xiaomi

То що обрати: плівку чи скло?

 


РЕКЛАМА

 Насправді все залежить від нашого способу життя та індивідуальних уподобань. Якщо наш смартфон або мобільний телефон зазвичай перебуває на столі і ризик його падіння невеликий, то захисної плівки буде достатньо. З іншого боку, якщо ми активно проводимо час, працюємо фізично, кладемо телефон у сумку або кишеню, вибір загартованого скла для телефону - очевидний.

РЕКЛАМА