Яке завтра, 31 грудня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

Яке завтра, 31 грудня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити (GlavPost)

31 грудня 2023 року — неділя. 676-й день війни в Україні.Яке завтра, 31 грудня, церковне свято31 грудня в церковному календарі – день пам’яті преподобної Меланії. Народилася дівчина в заможній римській сім'ї і ще в дитинстві прийняла християнство. Відрізнялася від своїх однолітків тим, що хотіла присвятити своє життя Богові. Проте батьки видали Меланію заміж за чоловіка, якого вона не кохала. Спочатку дівчина намагалася навернути і його до християнства, але він не захотів. В родині народилося двоє дітей, та вони згодом померли. Лише після цього чоловік також прийняв християнство і почав жити благочестивим життям.Що не можна робити 31 грудня Не варто брати і давати гроші в борг, інакше проблеми з фінансами переслідуватимуть весь рік. Не можна починати нову справу, нічого доброго з цього не вийде. Заборонено виносити сміття з хати.Народні прикмети і традиції на 31 грудняСеред наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: дивилися, який сьогодні день: сонце високо стоїть — буде великий урожай фруктів; молодик вночі — навесні річки вийдуть з берегів; відлига означає, що літо буде дощовим; небо зоряне — до великої кількості грибів та ягід; сильна хуртовина — вродять горіхи; на вулиці туман — урожай буде багатим; відносно тепла погода — весна прийде пізно, а літо буде дощовим; кріт виліз з нори — до холодного травня.


РЕКЛАМА

Серед наших предків існувало повір'я, чим багатшим накрити святковий стіл (Щедрий вечір), тим заможнішою буде сім'я. День Маланки вважали найкращим для ворожінь, тому дівчата обов'язково ворожили на долю і нареченого.Іменини: як назвати дитину, яка народилася 31 грудняЯкі завтра іменини: Давид, Йосип, Михайло, Петро, Яків, Меланія.Талісманом людини, народженої 31 грудня є хризоберил. Мінеральний камінь, який був відомий з давніх часів. Вважалося, що хризоберил допомагає вилікувати отруєння. А ще прикраси з ним носили, щоб притягнути увагу певної людини.В цей день народилися: 1892 рік — український поет, основоположник українського футуризму Михайль Семенко; 1995 рік — американська гімнастка, олімпійська чемпіонка Геббі Дуглас.Пам’ятні дати 31 грудняКалендар важливих подій в Україні та світі за 31 грудня: 1695 рік — у Королівстві Англія вводять податок на вікна; 1807 рік — празький професор-політехнік Франтішек Йозеф Герстнер показує перший в Європі проєкт кінної залізниці; 1808 рік — французький вчений Жозеф Луї Гей-Люссак формулює один зі своїх газових законів; 1857 рік — указом британської королеви Вікторії столицею Канади стає; місто Оттава. 1869 рік — британський археолог-аматор Джон Вуд на південь від Ізміра виявляє на 7-метровій глибині руїни храму Артеміди, який вважався одним із семи античних чудес світу; 1899 рік — початок ефемеридного часу (року); 1904 рік — вперше масово святкують Новий рік на площі Таймс-Сквер (тоді — Лонгакр) у Нью-Йорку; 1938 рік — в Індіанаполісі вперше презентують прилад для визначення вмісту алкоголю в крові водіїв через аналіз повітря, яке ті видихали; 1968 рік — перший у світі політ надзвукового пасажирського літака Ту-144; 1989 рік — у Києві відкривають першу ділянку (1,9 км) 3-ї (Сирецько-Печерської) лінії столичного метрополітену з трьома станціями: "Золоті ворота", "Палац спорту", "Кловська"; 1990 рік — у зустрічі за чемпіонську корону з шахів Гаррі Каспаров перемагає Анатолія Карпова; 1992 рік — припиняє існування спільна держава чехів і словаків — Чехословаччина; 2004 рік — на Тайвані офіційно відкривають хмарочос "Тайбей 101", найвищий на той час у світі — 509 м; 2009 рік — у Литві зупиняють Ігналінську атомну електростанцію, що працювала від 1983 року.Погода на 31 грудняЗавтра, 31 грудня, в Києві хмарно, без опадів. У Львові похмуро, опадів не очікується. У Харкові хмарно, вранці дрібний дощ, який закінчиться до полудня. В Одесі ясно, без опадів.Температура повітря у Києві +6 вдень та +3 вночі. У Львові +5 вдень та +2 вночі. У Харкові +4 вдень та +2 вночі. В Одесі +8 вдень та +4 вночі.Який завтра день в Україні і світі

31 грудня в Україні і світі святкують Переддень Нового року. Ми звикли, що рік закінчується саме в грудні, але так було не завжди. До прийняття григоріанського календаря Новий рік святкували в світі по-різному. в жовтні 1582 року Ватиканом за папи Римського Григорія XIII ввели григоріанський календар, яким ми всі користуємося і сьогодні. В його основі лежить сонячний цикл і він замінив собою давньоримський календар, що базувався на циклах місяця. Разом з встановленням нового календаря було офіційно вирішено, що Новий рік починатиметься 1 січня.Також 31 грудня Медитація заради миру в усьому світі або Всесвітня година миру. Молитва також вважається свого роду медитацією. Її можна робити у будь-який час в будь-якому зручному для вас форматі. Вперше таку глобальну медитацію провели 1995 року за ініціативи докторки школи метафізики Барбари О’Гуїнн Кондрон, штат Місурі, США.А ще 31 грудня День шампанського. Подія ця пов'язана не стільки з алкогольним напоєм, скільки з тим, що по всьому світі його використовують для святкування Нового року. Свято започаткували в США, але воно носить всесвітній характер, враховуючи популярність шампанського в переддень Нового року. Найкращий спосіб відсвяткувати — насолодитися келихом справжнього шампанського.31 грудня День прийняття рішень. Ця подія є закликом до дії для тих, хто схильний до нерішучості. Можна присвятити останній день року прийняттю важливих рішень, неважливо, великих чи маленьких.

РЕКЛАМА