Зеленський чи Голобородько? Куценко чи Куцебаценко?

Зеленський чи Голобородько? Куценко чи Куцебаценко? (GlavPost)

Посаду секретаря виборчої окружної комісії територіального виборчого округу № 95 займає скандально відомий екс-депутат Святослав Куценко. Він також відомий під прізвищем Куцебаценко. Кандидата Зеленського підставили, підсунувши йому в команду політичну повію Куценка. 

Поки Україна голосує за «уявного» кандидата Голобородька, серед управлінського складу однієї виборчої комісії журналісти виявили ще одну особу з «вигаданим» прізвищем. Зокрема, секретарем виборчої окружної комісії територіального виборчого округу № 95 на Приірпінні працює Святослав Куценко, якого називають «хронічним зрадником».

Спочатку Куценко зрадив рідного батька, потім – політичних партнерів, а далі – і власних виборців. Справжнє прізвище Святослава Куценка – Куцебаценко. Переховуючись від закону, він змінив свої паспортні дані.

Як відомо, у 2006-му році Куцебаценко вперше потрапив до Ірпінської міської ради в команді Мирослави Свистович. Вона у той час була обрана міським головою Ірпеня. За словами самої Свистович, Куцебаценко постійно підставляв її та інших членів команди. «Він хімічив зі списками, запоров юридичну роботу, бо сказав, що образився, і це нас всіх мало не підставило», – згадує екс-мер Ірпеня Свистович.

Скориставшись першим депутатством для власного збагачення, Куценко і у подальшому робив усе можливе, аби знов і знов сідати в крісло депутата, незалежно від того, з якою командою чи під яким прапором. Зайшовши в раду і на наступне скликання, Куцебаценко знову отримує землю. Щоправда робить це хитро і обережно – оформляє ділянки на підставних осіб.

Наразі Куцебаценко співпрацює зі скандальним забудовником Лісової Бучі та власником інтернет-провайдера «Бест» Олексієм Зіневичем. З ним пов’язано багато неприємних історій. Серед іншого незаконне заволодіння землею у місті Буча, ганебний злив даних абонентів провайдера «Бест» для передвиборчої агітації, мільйонні збитки, завдані компанією Зіневича комунальній сфері Ірпеня, безпідставне порушення прав споживачів.

Будучи депутатом, Святослав Куценко приховував від людей свої доходи та майно. У 2017 році він не подав декларацію про доходи за 2016 рік, як того вимагає закон. Незадоволені депутатською роботою Куценка виборці Ірпеня відкликали його з депутатів за народною ініціативою. На їх думку, практична діяльність цього депутата не відповідала принципам та положенням його програми, а сам він не виконував свої обіцянки та обов’язки.

Не виключено, що у складі виборчої окружної комісії Куцебаценко займається фальсифікаціями результатів голосування. На думку аналітиків, через політичну недосвідченість та кадрову неперебірливість у команду Зеленського потрапляють люди з вкрай токсичною репутацією. Наприклад такі, як Святослав Куценко.

Олег Бойко

РЕКЛАМА