Зеленський закликав Держприкордонслужбу готуватися до деокупації ОРДЛО

Зеленський закликав Держприкордонслужбу готуватися до деокупації ОРДЛО (GlavPost)

Президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що Україна відновить контроль над ділянкою кордону у Донецькій та Луганській областях у повному обсязі і закликав Держприкордонслужбу готуватися до дня деокупації ОРДЛО.


РЕКЛАМА

Про це глава держави заявив під час робочої поїздки на Луганщину, у суботу, 7 листопада, передає пресслужба Офісу президента.

"Це необхідна безпекова передумова для розгортання наступного позитивного політичного процесу в Донецьку та Луганську. Саме наші прикордонники будуть тими, хто засвідчить, що деокупація окремих районів Донецької та Луганської областей відбулась вповні", – сказав Зеленський і закликав ДПСУ "готуватися до цього дня".

Також президент наголосив, що державний кордон – це перший рубіж, на якому держава має бути максимально ефективною. Тому, за його словами, потрібно ще дуже багато зробити, щоб кордони України були модернізовані, забезпечені всіма технічними та інформаційними інструментами для захисту від ворога.


РЕКЛАМА

"Жодного слабкого місця на кордоні не має бути. Для нас це не просто питання економіки та протидії контрабанді. Це стратегічне питання для національної безпеки України. Гібридне протистояння, яке продовжується, створює особливі загрози. І ми чи не єдині у Європі, хто справді вміє протидіяти таким загрозам. Ми вміємо бути сучасними, ми вміємо бути ефективними" – сказав глава держави.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що на Донбасі кількість загиблих українських військових зменшилася вдесятеро порівняно з минулим роком. Але абсолютного режиму тиші на фронті немає.

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА