Хрумкий хмиз на горілці: класичний рецепт

У миску вбийте яйця, додайте горілку і сіль. Збийте віночком. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Викладіть його на стіл, присипаний борошном, і замішуйте доти, доки воно не стане еластичним і пружним, приблизно 8-10 хвилин. Накрийте харчовою плівкою та залиште за кімнатної температури на 20 хвилин. Потім розділіть тісто на чотири частини та розкатайте у тонкий пласт. Наріжте на вертикальні смужки завширшки 3-4 сантиметри, кожну смужку наріжте на ромби. У середині кожного ромба зробіть невеликий надріз і витягніть край через цей надріз. Розігрійте на великому вогні глибоку сковороду з олією і обсмажте хмиз невеликими порціями до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії. Викладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.Поради: Горілку можна замінити коньяком чи ромом. Замість сковороди використовуйте сотейник чи каструлю.Читайте також: Повітряний пиріг із варенням: швидкий та економний рецепт Кекс на згущеному молоці: рецепт простої випічки Сирні булочки з кунжутом: рецепт смачної випічки