Що робити, якщо варення вийшло надто солодким: перевірені способи

В такому разі варення їсти практично неможливо, а тому слід завжди ретельно слідкувати за кількістю цукру, який ви додаєте. Однак, якщо варення вже приготовлене і ви зрозуміли, що переборщили з цукром, не поспішайте викидати десерт.Рекомендація експертів доволі проста. За порушення балансу інгредієнтів важливо або знизити кількість зайвого, або заповнити дефіцит іншого (чи інших).Звичайно, ви вже не зможете "вилучити" з варення зайвий цукор, а тому доведеться розбавляти продукт чимось зовсім несолодким.Найпопулярнішим "рятівником" в такому разі стане ще одна порція такого ж варення, але зварена вже без цукру або з додаванням мінімальної його кількості.Якщо у вас немає можливості зварити ще одне варення або ви не хочете витрачати на це свій час, адже цей процес доволі складний і стомлюючий, існують й інші способи, які вам допоможуть.Зокрема, ви можете спробувати "замаскувати" надто солодкий смак шляхом розведення варення з невеликою кількістю кислинки. В такому разі найкращим рішенням стане лимонна кислота. Інколи навіть достатньо просто додати у продукт трішки води.Можна, звичайно, залишити варення і таким, як воно вийшло. Просто в такому разі використовуйте меншу його кількість або вживайте з несолодкими напоями.Читайте також: Кухарі попереджають, що яйця не можна розбивати ножем: і ось чотири причини — чому Як обрати стиглий та солодкий кавун: допоможе не лише постукування Як варити макарони, щоб вони не злипалися: в жодному разі не додавайте у воду олію