
Окрім свого смаку, молода картопля може похизуватися і корисними властивостями. В її шкірці міститься велика кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Саме тому молоду картоплю ретельно миють перед приготуванням, але не чистять. Найбільш популярним методом приготування молодої картоплі є смаження, адже такої золотистої скоринки та ніжної текстури всередині ви не отримаєте вже зі старших плодів.
При смаженні молодої картоплі потрібно дотримуватись кількох простих правил, аби ваша страва була апетитною на вигляд та дуже ароматною. По-перше, нарізайте картоплю великим шматками і дуже акуратно її мішайте, адже така картопля має ніжну структуру, яку легко порушити. По-друге, така картопля дуже любить зелень! Зелена цибуля, кріп, розмарин чи навіть м’ята додадуть страві цікавої нотки.
І найголовніше: з цією стравою впорається кожен, а довго вона на столі стояти точно не буде!
Рецепт смаженої молодої картоплі
Рецепт смаженої картоплі з зеленню та беконом
Інгредієнти:
• молода картопля (невелика) - 500 г;
• бекон - 100 г;
• печериці - 100 г;
• гілочка м’яти;
• гілочка розмарину;
• зелена цибуля;
• олія соняшникова Lagrima del Sol ROSEMARY - 70 г;
• олія соняшникова Lagrima del Sol SHIITAKE - 30 г (за бажанням);
• сіль та перець за смаком.
Як приготувати:
1. Добре вимийте картоплю, обсушіть її рушником та наріжте. Найкраще обирати картоплю невеликого розміру та нарізати її на чотири частини.
Обирайте для рецепту картоплю невеликого розміру
2. Бекон та печериці наріжте скибочками. За бажанням, ви можете використовувати інше м’ясо та лісові гриби.
Печериці можна замінити лісовими грибами
3. На сковорідці розігрійте олію Lagrima del Sol ROSEMARY, саме ця олія додасть картоплі витонченого аромату розмарину. Коли олія нагріється, викладіть картоплю, обсмажте 5 хвилин. Потім додайте печериці та бекон. Періодично помішуйте картоплю, щоб вона не пригоріла, але робіть це акуратно.
Розмарин та зелень додадуть аромату картоплі
4. Якщо ви хочете отримати більш насичений грибний смак, то за кілька хвилин до готовності додайте олію Lagrima del Sol SHIITAKE.
5. Коли картопля просмажиться, вимкніть вогонь та посоліть. Викладіть зверху нарізану м’яту, зелену цибулю та гілочку розмарину, накрийте кришкою сковорідку та дайте їй постояти 1-2 хвилини. Так картопля стане більш ароматною.
Ви можете додавати до смаженої картоплі будь-яку зелень
Таку картоплю можна вживати як самостійну страву, доповнивши її салатом зі свіжих овочів, а також в якості гарніру до м'ясних чи навіть рибних страв.
24.ua
Окрім свого смаку, молода картопля може похизуватися і корисними властивостями. В її шкірці міститься велика кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Саме тому молоду картоплю ретельно миють перед приготуванням, але не чистять. Найбільш популярним методом приготування молодої картоплі є смаження, адже такої золотистої скоринки та ніжної текстури всередині ви не отримаєте вже зі старших плодів.
При смаженні молодої картоплі потрібно дотримуватись кількох простих правил, аби ваша страва була апетитною на вигляд та дуже ароматною. По-перше, нарізайте картоплю великим шматками і дуже акуратно її мішайте, адже така картопля має ніжну структуру, яку легко порушити. По-друге, така картопля дуже любить зелень! Зелена цибуля, кріп, розмарин чи навіть м’ята додадуть страві цікавої нотки.
І найголовніше: з цією стравою впорається кожен, а довго вона на столі стояти точно не буде!
Рецепт смаженої молодої картопліРецепт смаженої картоплі з зеленню та беконом
Інгредієнти:• молода картопля (невелика) - 500 г;• бекон - 100 г;• печериці - 100 г;• гілочка м’яти;• гілочка розмарину;• зелена цибуля;• олія соняшникова Lagrima del Sol ROSEMARY - 70 г;• олія соняшникова Lagrima del Sol SHIITAKE - 30 г (за бажанням);• сіль та перець за смаком.
Як приготувати:
1. Добре вимийте картоплю, обсушіть її рушником та наріжте. Найкраще обирати картоплю невеликого розміру та нарізати її на чотири частини.
Обирайте для рецепту картоплю невеликого розміру
2. Бекон та печериці наріжте скибочками. За бажанням, ви можете використовувати інше м’ясо та лісові гриби.
Печериці можна замінити лісовими грибами
3. На сковорідці розігрійте олію Lagrima del Sol ROSEMARY, саме ця олія додасть картоплі витонченого аромату розмарину. Коли олія нагріється, викладіть картоплю, обсмажте 5 хвилин. Потім додайте печериці та бекон. Періодично помішуйте картоплю, щоб вона не пригоріла, але робіть це акуратно.
Розмарин та зелень додадуть аромату картоплі
4. Якщо ви хочете отримати більш насичений грибний смак, то за кілька хвилин до готовності додайте олію Lagrima del Sol SHIITAKE.
5. Коли картопля просмажиться, вимкніть вогонь та посоліть. Викладіть зверху нарізану м’яту, зелену цибулю та гілочку розмарину, накрийте кришкою сковорідку та дайте їй постояти 1-2 хвилини. Так картопля стане більш ароматною.
Ви можете додавати до смаженої картоплі будь-яку зелень
Таку картоплю можна вживати як самостійну страву, доповнивши її салатом зі свіжих овочів, а також в якості гарніру до м'ясних чи навіть рибних страв.
24.ua