Печінка по-французьки: рецепт популярної гарячої страви

Печінку очистіть від плівки. Вимийте та наріжте на шматочки товщиною близько одного сантиметра. Борошно змішайте із сіллю та меленим перцем. У яйця додайте сіль і збийте вінчиком. Кожен шматочок печінки запануйте в борошні з усіх боків, потім в яєчній суміші. Викладіть на розпечену сковороду з олією та обсмажте по одній хвилині з кожного боку. Потім викладіть у форму для запікання. Сир натріть на великій тертці. Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на великій тертці. На сковороді з олією обсмажте цибулю до прозорості, а потім моркву, і обсмажте до готовності. Остудіть і додайте сметану, сіль, а потім перемішайте. На кожен шматочок печінки викладіть овочеву начинку, а зверху посипте сиром. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів15 хвилин.Поради: Печінку трохи підморозьте, так її можна буде просто нарізати.Читайте також: Паштет печінково-грибний: класичний рецепт Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року Смажена яловичина з броколі: рецепт корисної та смачної страви Курка з чорним перцем: швидкий рецепт смачної страви