Назвали небезпеку звички погано жувати їжу

Часто зранку ми поспішаємо, тому намагаємося встигнути поїсти у найкоротші терміни, під час обідньої перерви у нас виникає багато завдань. І лише ввечері можна насолодитися смаком їжі за умови відсутності планів.

Таким чином у людини виробляється звичка погано жувати їжу, а це завдає великої шкоди організму, пише Ukrhealth.

1. Зменшення кількості нутрієнтів

Варто розуміти, що пережовування – це процес, що передує травленню. Погано пережована їжа зменшує кількість нутрієнтів, яка абсорбується нашим тілом. Через це травлення стає менш ефективним у постачанні для організму мінералів та вітамінів, навіть під час вживання супефудів.

via GIPHY

2. Харчове отруєння

Також погано пережована їжа збільшує ризикхарчового отруєння. Через поспіх під час прийому їжі у людей спостерігаються різкі перепади настрою. Все тому, що через незавершений процес травлення у шлунку накопичуються багато газів, через це людина відчуває дискомфорт.

3. Зайва вага

Найпоширенішим і неприємним наслідком поганого пережовування їжі є зайва вага. Все тому, що організм не встигає насититися і поглинає зайві калорії. Кожен пережований шматочок повідомляє організм про те, що він наситився. Це може вберегти від небезпеки переїдання.

via GIPHY

Що таке нутрієнти? Це складники натуральних харчових продуктів. Організм їх використовує як джерело енергії, а також для оновлення та функціонування органів, клітин та тканин.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

24.ua Часто зранку ми поспішаємо, тому намагаємося встигнути поїсти у найкоротші терміни, під час обідньої перерви у нас виникає багато завдань. І лише ввечері можна насолодитися смаком їжі за умови відсутності планів.

Таким чином у людини виробляється звичка погано жувати їжу, а це завдає великої шкоди організму, пише Ukrhealth.

1. Зменшення кількості нутрієнтів

Варто розуміти, що пережовування – це процес, що передує травленню. Погано пережована їжа зменшує кількість нутрієнтів, яка абсорбується нашим тілом. Через це травлення стає менш ефективним у постачанні для організму мінералів та вітамінів, навіть під час вживання супефудів.

via GIPHY

2. Харчове отруєння

Також погано пережована їжа збільшує ризикхарчового отруєння. Через поспіх під час прийому їжі у людей спостерігаються різкі перепади настрою. Все тому, що через незавершений процес травлення у шлунку накопичуються багато газів, через це людина відчуває дискомфорт.

3. Зайва вага

Найпоширенішим і неприємним наслідком поганого пережовування їжі є зайва вага. Все тому, що організм не встигає насититися і поглинає зайві калорії. Кожен пережований шматочок повідомляє організм про те, що він наситився. Це може вберегти від небезпеки переїдання.

via GIPHY

Що таке нутрієнти? Це складники натуральних харчових продуктів. Організм їх використовує як джерело енергії, а також для оновлення та функціонування органів, клітин та тканин.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

24.ua