Курс валют на 22 лютого: скільки коштуватимуть долар, євро і злотий

Курс валют на 22 лютого: скільки коштуватимуть долар, євро і злотий (GlavPost)

Національний банк України встановив нові офіційні курси валют на четвер, 22 лютого, що відображається в динаміці курсових значень. За даними НБУ, вартість долара зросла на 15 копійок, досягнувши рівня 38,62 гривень. Євро також подорожчало на 18 копійок і тепер оцінюється у 41,72 гривні. Польський злотий збільшився на 6 копійок і становить 9,67 гривень.


РЕКЛАМА

 

У банках також відзначається певна різноманітність в курсах валют. Наприклад, у банках "ПриватБанк", "Ощадбанк", "ПУМБ", "Укрсиббанк" і "Укрексімбанк" курси валют відрізняються від 38,20 до 38,95 гривень за долар, від 41,10 до 42,30 гривень за євро та від 9,25 до 9,90 гривень за злотий.

 


РЕКЛАМА

Також були розглянуті можливі заходи Національного банку щодо обмеження карткових переказів українців з метою зменшення тіньових операцій. Однак поки що конкретних рішень у цьому питанні не ухвалено.

 

Цінова динаміка на валютному ринку України продовжує відображати різноманітні фактори, включаючи зовнішній економічний контекст та внутрішні фактори. Крім того, важливим аспектом є також взаємодія Національного банку та уряду в управлінні грошово-кредитною та валютною політикою для забезпечення стабільності фінансової системи та підтримки національної валюти.

РЕКЛАМА