"Не може бути нової холодної війни з Росією": політтехнолог пояснив, що їй нічим воювати

"Не може бути нової холодної війни з Росією": політтехнолог пояснив, що їй нічим воювати (GlavPost)

Письменник, політтехнолог Михайло Шейтельман заявив про неможливість нової холодної війни з Росією, адже їй нічим воювати.


РЕКЛАМА

Таку думку Шейтельман висловив у ефірі телеканалу "Freeдом" 1 лютого.

"Не може бути нової холодної війни з Росією, тому що Росія – це дуже маленька, десь там на Далекому Сході невеликий народик, якому нічим вести холодну війну", – сказав політтехнолог.

Він пояснив, що світ на сьогодні двополярний: Захід на чолі зі США і ЄС, та Китай зі своїми сателітами, яких стає дедалі більше. Проте Вашингтон та Пекін сьогодні швидше співпрацюють, ніж змагаються – як це було у разі холодної війни США та СРСР.


РЕКЛАМА

Росію Шейтельман назвав придатком Китаю або китайською колонією.

"ВВП Росії до війни було 1/10 від ВВП Китаю, населення Росії – менш як 1/10 населення Китаю. І це був довоєнний показник. Наразі зрозуміло, що ВВП Росії буде 5% від ВВП Китаю. Все, що має Росія, це ядерна зброя. Оце єдине, чому з нами ще розмовляють", – пояснив політтехнолог, додавши, що РФ – не гравець.

Він також звернув увагу на протистояння в галузі штучного інтелекту. В цьому контексті Шейтельман зазначив, що Росія займається лише пародією холодної війни.

Згодом очільник військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер запевнив, що Альянс готовий до прямої конфронтації з Росією. Адмірал наголосив, що пріоритет сьогодні – переозброєння.

Читайте також:

США звинувачують Росію у порушенні договору про ядерну зброю через блокування інспекцій – WSJ

Блінкен заявив, що Росія також посилає Ірану військове обладнання

Чому Захід перейшов усі "червоні лінії": Піонтковський про мету США в російсько-українській війні

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

РЕКЛАМА