У Києві презентують дитяче фентезі, засноване на українських міфах

У Києві презентують дитяче фентезі, засноване на українських міфах (GlavPost)

29 березня в книгарні «Моя книжкова полиця» відбудеться просвітницький івент із презентацією дитячого фентезі «Кий та морозна орда». Книгу за мотивами української міфології написав її знавець і популяризатор Нік Лисицький.

«Кий і морозна орда» — перший роман великої серії «Епічні пригоди міфічних героїв у Багатосвіті». Події в ній розгортаються в новому фантастичному всесвіті, де живуть персонажі міфів, легенд та казок.

Фентезі розповідає про мрійливого юнака Кия, у світі якого стається лихо — зима не закінчується. Зі своїм товаришем Чугайстром Кий намагається з’ясувати, чому забарилася весна. Разом вони вирушають у мандрівку, під час якої юнак відважно долає всі перешкоди, бореться зі страшною Морозною ордою та рятує рідну землю.

21 березня в книгарні «Сенс» на Арсенальній уже відбулася презентація фентезі «Кий та морозна орда». На неї завітали українські артисти, інфлюенсери, медійники та книжкові блогери. Зокрема теле- й радіоведучий В’ячеслав Соломка, артистка Даніела Заюшкіна (Vivienne Mort), теле- та радіоведучий Денис Жупник, акторка Олександра Козир, блогерка Ольга Парубоча,  музикант Сергій «Шура» Гера та співачка Mari Cheba.

На презентації 29 березня Нік Лисицький розкриє секрети створення нового фантастичного всесвіту та познайомить зі світом української міфології. А гості івенту матимуть змогу поставити запитання та придбати роман з автографом автора.

Також автор розповість про те, який контент споживають нині українські діти, як це впливає на формування особистості та чому вкрай важливо виключити з дитячих розваг будь-які російські вкраплення.

Попри тотальну декомунізацію та очищення України від загарбницької російської культури, дитячий контент залишається осторонь цих процесів. Батьки все ще вмикають дітям «Машу і ведмідь», не задумуючись, що це непомітно формує їхню свідомість, схиляючи до ідеалізації «руського міру».

Творці «Кия та морозної орди» прагнуть привернути увагу суспільства до важливості саме українського виховання та знайомства дітей із культурою своєї нації. Вона, до того ж, набагато більш стародавня, глибока й цікава, ніж будь-які іноземні.

Модеруватиме захід 29 березня YouTube-блогерка Атмосферниця (Atmosfernitsa) — авторка каналу про книги, мистецтво та атмосферне життя в Києві, засновниця проєктів «Атмосферний ревізор», «Книжкові news» в рамках YouTube-каналу й інтерв’юєрка.

Вхід на подію вільний. Зареєструватися можна за посиланням.

Нік Лисицький — письменник і креативний продюсер. Він — автор філософського фентезі «Казки для дорослих дітей» (2015) та політичного детективу «Цезарі» (2019). 2020 року — заснував громадську організацію зі збереження та популяризації української міфології «Чарівний світ UA». Під його керівництвом було створено інтерактивну платформу з доповненою реальністю, популярну настільну гру «Чарівний світ. Джерело сили», сценарій анімаційного серіалу та YouTube-шоу.

Книга «Кий і морозна орда» — спільний проєкт Ніка Лисицького й компанії «Фантастичні українці». У списку її досягнень — однойменний документальний серіал про сучасну українську культуру, показаний 19 телеканалами та розміщений на українських і зарубіжних VOD-платформах.

Дізнатися більше про всесвіт, започаткований в книзі «Кий і морозна орда», можна на сайті www.kyibook.com.

Соцмережі проєкту:

 


РЕКЛАМА

РЕКЛАМА