Як працює полтавський Епіцентр у червоній зоні

Як працює полтавський Епіцентр у червоній зоні (GlavPost)

Чи можна скупитись у полтавському «Епіцентрі» зараз, коли область знаходиться у червоній зоні, перевірили журналісти сьогодні, 20 квітня. Парковка біля «Епіцентру» забита автомобілями і людьми. Це вселяє надію, що нам вдасться купити «заборонений товар»: наждачний папір та пінопластові кульки для крісла-мішка. Охоронець на вході запитує, що ми збираємось купити, і відмовляється нас пропускати: бо наждачка і кульки не є товарами першої необхідності.


РЕКЛАМА

– А що в біса таке ці товари першої необхідності? – обурюється чоловік поруч з нами.

– То пачку соку я в «Епіцентрі» можу купити значить, а фарбу ні? – обурюється інший.

Охоронець наполягає, щоб ми на вході оформлювали онлайн замовлення і нам його винесуть на касу. Виймаємо телефони і починаємо шукати товар у інеті. Але в якийсь момент звучить: «Перевірка пішла» і ми усі просочуємось всередину.


РЕКЛАМА

Ряди з побутовою хімією, чипсами, насінням, автохімією та кормом для тварин справді у вільному доступі, решта – або загороджені листами ДСП, або перекриті ціпками чи огороджувальними стрічками. Питаємо продавця «де наждачка» і прямуємо до 25-го ряду. Вхід туди перекрито, але бачимо, що люди біля стендів із товаром у 25-му ряду стоять, тож і ми піднімаємо стрічку і заходимо. Потім підходимо до продавця-консультанта: обираємо товар, він його оформлює на відділі й проводить нас на касу для розрахунку.

Пінопластові кульки теж видали без проблем на складі. Цього разу нас відправляють на касу видачі онлайн-замовлень. По дорозі ми підхоплюємо ще й «дозволений товар» – пакет яблук. Черга до каси велика. Дехто одразу проїжджає із покупками, оплаченими безготівково, дехто, як і ми, – розраховується за товар обраний тут же в магазині. У чеку пробивають «онлайн-замовлення». Отже, місія здійснена. Кому дуже треба, або просто – треба, купить у «Епіцентрі» будь-який товар. Хіба із великим списком таки краще зробити замовлення попередньо онлайн.

І хоча черга до каси видачі онлайн-замовлень рухається доволі повільно, людей дійсно менше ніж до карантину і, за нашими спостереженнями, точно немає скупчення, як у продуктових маркетах.

РЕКЛАМА