Чому у молотка для відбивання м'яса одна сторона ребриста, а інша — гладка: секрет розкрито

Хоча молоток для відбивання м'яса — це досить простий інструмент, однак мало хто задумується, як ним насправді потрібно користуватися. Виявляється, що ребристий чи плоский візерунок має велике значення під час відбивання. Одна сторона призначена для яловичини, а інша — для свинини. Перевірте, чи ви користуєтесь молотком для відбивання м'яса правильно.Мало просто вдарити кілька разів по шматку м'яса, щоб страва вийшла ідеально смачною та соковитою. Адже ребриста та гладка сторони у молотках для відбивання має своє призначення і не створена лише для прикрашання інструменту.Направді тут все залежить від того, який саме тип м'яса ви збираєтеся готувати. Якщо це свинина, тоді краще підійде ребриста сторона. Вона чудово розм'якшує м'ясо, тому котлети чи відбивні вийдуть соковитими, м'якими та дуже смачними.Для страв з яловичини більше підходить гладка сторона (або смугаста, якщо у вашому інструменті друга саме така). Вона призначена для того, щоб ущільнити волокна. На жаль, під час смаження яловичина часто твердіє, а якщо її відбити правильно, тоді вона залишиться смачною, соковитою і м'якою.Загалом для полегшення запікання чи смаження дуже важливо використовувати саме процес відбивання м'яса. Шматочки виходять не такими товстими, тому вони добре просмажуються і не залишаються сирими всередині. Якщо не використовувати молоток, тоді деякі страви виходитимуть надто волокнистими зовні та еластичними всередині. Розірвавши волокна, такого казусу можна уникнути.Читайте також: Кавовий маринад для шашлика: м'ясо буде смачним та соковитим Більше не буде жорстким: як приготувати смачне м'ясо Нарешті однозначна відповідь: чи потрібно мити сире м'ясо перед приготуванням і заморожуванням