Фільм «TOGETHER» українського режисера Максима Балтера отримав п'ять міжнародних кінонагород

Фільм «TOGETHER» українського режисера Максима Балтера отримав п'ять міжнародних кінонагород (GlavPost)

Український короткометражний хоррор про самоізоляцію під час карантину «TOGETHER» («Разом») режисера Макса Балтера у червні 2020 року отримав п'ять нагород міжнародних кінофестивалів. Фільм став переможцем у номінації «Кращий хоррор» за версією відразу трьох міжнародних премій: французького Paris Play Film Festival, американської New York Movie Awards та італійської Florence Film Awards. Разом з цим у США кінострічку відзначили як «Кращий фільм, знятий вдома на карантині» (American Golden Picture International Film Festival), а Assurdo Film Festival (Італія) присудив йому перемогу в номінації «Best VFX» за кращі візуальні ефекти.

Також фільм Балтера був відзначений у категоріях «Найкраща актриса», «Кращий сценарій», «Краща операторська робота» кінопреміями Venice Film Awards в Італії, European Cinematography Awards в Нідерландах і Prague International Monthly Film Festival у Чехії.

«В основному наш продакшн Balter Films знімає комерційні замовлення, рекламу і кліпи. Але під час карантину всі проекти призупинилися, і це дало можливість зайнятися творчістю короткометражним фільмом «TOGETHER», – розповідає Максим Балтер. – Коли починали роботу над фільмом, про участь у фестивалях абсолютно не думали. Головною метою було зробити якісний продукт і здобути новий досвід».

Нагадаємо, цієї весни під час карантину український режисер і продюсер Макс Балтер презентував 6-хвилинний трилер «TOGETHER», у якому розповів історію про самотність і тривожність під час самоізоляції. Головну героїню Анну зіграла Маруся Іонова актриса театру ДАХ і соціального рейв-бенду ЦеШо. Над звуком і музикою працювали фахівці з Studio 31, а саундтрек до фільму написав популярний DJ Karolis Trippsy. Фільм можна подивитися безкоштовно на Vimeo і YouTube.

«Радий і дуже пишаюся, що в черговий раз український продукт був оцінений міжнародним журі. Респект і подяка всій команді», – коментує нагороди Макс Балтер.

Короткометражка «TOGETHER» стала другою режисерською кінороботою Балтера. У 2018 році його перший фільм про булінг «Riposte» був відзначений у фіналі найбільшого фестивалю короткого метру My RØDE Reel у номінації «Best Visual Effects».

РЕКЛАМА