Китайський інвестор придбав картину Пікассо за 20 мільйонів доларів і хоче перетворити її в NFT

Китайський інвестор придбав картину Пікассо за 20 мільйонів доларів і хоче перетворити її в NFT (GlavPost)

Засновник блокчейн-платформи TRON Джастін Сан придбав на аукціоні Christie's, де були виставлені твори мистецтва XX століття, картину Пабло Пікассо "Оголена, що лежить в кольє" (Femme nue couchée au collier) за 20 мільйонів доларів і роботу Енді Уорхола "Три автопортрета" за 2 мільйони доларів.


РЕКЛАМА

Про це повідомляє Artnet.

На полотні Пікассо зображена кохана іспанського живописця Марія-Тереза ​​Вальтер, а триптих Енді Уорхола присвячений дослідженню самого себе - художник створив автопортрети в 1986 році, незадовго до своєї смерті. Підприємець викупив роботи для свого фонду JUST NFT, мета якого - оцифровувати і реєструвати великі твори мистецтва в форматі невзаємозамінних токенів.

"Цей аукціон став важливим етапом для фонду JUST NFT і його залучення до глобального ринку образотворчого мистецтва. Я вірю, що в майбутньому каталог платформи поповниться ще більшою кількістю творів світового рівня від видатних художників", - написав Сан у себе в твіттері.


РЕКЛАМА

Також підприємець уточнив, що загальний обсяг продажів невзаємозамінних токенів тільки за останній місяць перевищив 220 мільйонів доларів. За задумом підприємця, платформа повинна об'єднати роботи всесвітньо відомих художників з технологією блокчейн, а також підтримати молодих авторів, які спеціалізуються на цифровому мистецтві. Фонд буде приймати тільки ті твори, чия оцінна вартість перевищує 1 мільйон доларів.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

РЕКЛАМА