Космічний апарат зафіксував на Сонці "змію", яка рухається з шаленою швидкістю (відео)

Космічний апарат зафіксував на Сонці "змію", яка рухається з шаленою швидкістю (відео) (GlavPost)

Космічний апарат Solar Orbiter зафільмував рух холодних газів в атмосфері Сонця, які рухалися у вигляді "змії". І ця сонячна змія, як виявилося, була провісником масштабного виверження на Сонці


РЕКЛАМА

Про це пише SciTechDaily.

"Змія", яку виявив під час свого наближення до Сонця космічний апарат Solar Orbiter, є потоком холодної плазми, замкненим лініями магнітного поля в більш гарячому навколишньому середовищі атмосфери Сонця.

Плазма є станом матерії, за якого газ є настільки гарячим, що його електрони залишають атоми, і цей газ стає електрично зарядженим і сприйнятливим до магнітних полів. Весь газ, із якого складається Сонце, є плазмою, тому що температура тут більше за 1 млн градусів за Цельсієм.


РЕКЛАМА

На основі отриманих даних учені дійшли висновку, що сонячна змія, яка складається з плазми, рухалася зі швидкістю 170 км/с або 612 тисяч км/год.

Раніше вчені заявили, що в магнітному полі Землі утворилася тріщина через потужний потік сонячних частинок, які вирвалися із Сонця під час чергового сонячного спалаху. Ця діра в магнітосфері дозволила зарядженим сонячним частинкам проникнути глибше в атмосферу планети, внаслідок чого в небі над Норвегією помітили незвичайне, дуже рідкісне рожеве полярне сяйво.

Читайте також:

Планета Ікс: на старих супутникових знімках виявили загадковий об’єкт на околиці Сонячної системи

Архітектори показали проєкт першого міста на Марсі: коли почнуть будувати (фото, відео)

Вчені з'ясували, чи зіткнеться найнебезпечніший астероїд із Землею

РЕКЛАМА