Квасолева душенина з білими грибами

Квасолева душенина з білими грибами (GlavPost)

Це старовинна українська страва, приготована з м’яса свійської худоби, птиці або їх поєднання, овочів, прянощів. Всі ці інгредієнти, порізані середніми шматочками, укладалися в горщик, тушкувалися до готовності, подавалися з вареною картоплею або кашею. М’ясо перед закладанням ще й обвалювали в борошні. Ця страва була традиційною для весіль та інших урочистостей. Але є і пісний варіант цієї страви, коли м’ясо замінюють квасолею.


РЕКЛАМА

Квасолева душенина з білими грибами

Інгредієнти

сушені білі гриби - 50 г

квасоля - 1 скл.

борошно - 2 ст. л.

цибуля - 1 шт.

олія - 50 г

сіль, перець – за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1: гриби та квасолю замочити у холодній воді на 6 годин у окремих посудинах. Відварити. Знову-таки окремо.

Крок 2: квасолю обібрати від шкірки та розтовкти до однорідної маси. Додати до грибної юшки й залишити на плиті, щоб закипіло.

Крок 3: на сухій розпеченій сковорідці обсмажуємо борошно до світло-коричневого кольору.

Крок 4: розводимо обсмажене борошно водою до однорідної маси й викидаємо до квасолі з грибами. Солимо, перчимо й на маленькому вогні доводимо душенину до загущення.

Крок 5: підсмажуємо на олії дрібно порізану цибулину до золотистого кольору й поливаємо душенину.

РЕКЛАМА