Квасолева душенина з білими грибами
Це старовинна українська страва, приготована з м’яса свійської худоби, птиці або їх поєднання, овочів, прянощів. Всі ці інгредієнти, порізані середніми шматочками, укладалися в горщик, тушкувалися до готовності, подавалися з вареною картоплею або кашею. М’ясо перед закладанням ще й обвалювали в борошні. Ця страва була традиційною для весіль та інших урочистостей. Але є і пісний варіант цієї страви, коли м’ясо замінюють квасолею.
Квасолева душенина з білими грибами
Інгредієнти
сушені білі гриби - 50 г
квасоля - 1 скл.
борошно - 2 ст. л.
цибуля - 1 шт.
олія - 50 г
сіль, перець – за смаком
Покроковий рецепт
Крок 1: гриби та квасолю замочити у холодній воді на 6 годин у окремих посудинах. Відварити. Знову-таки окремо.
Крок 2: квасолю обібрати від шкірки та розтовкти до однорідної маси. Додати до грибної юшки й залишити на плиті, щоб закипіло.
Крок 3: на сухій розпеченій сковорідці обсмажуємо борошно до світло-коричневого кольору.
Крок 4: розводимо обсмажене борошно водою до однорідної маси й викидаємо до квасолі з грибами. Солимо, перчимо й на маленькому вогні доводимо душенину до загущення.
Крок 5: підсмажуємо на олії дрібно порізану цибулину до золотистого кольору й поливаємо душенину.