NYT надрукувала рецепт українського борщу від пенсіонерки з Житомирської області: чим він особливий

NYT надрукувала рецепт українського борщу від пенсіонерки з Житомирської області: чим він особливий (GlavPost)

Український борщ знову прогримів на весь світ! Рецепт страви надрукувала газета The New York Times. А героїнею журналістського матеріалу стала пересічна пенсіонерка з Борщева Житомирської області.


РЕКЛАМА

Про те, чим особливий рецепт 77-річної Ольги Габро, 6 березня йдеться у сюжеті ТСН 19:30.

Зробили пані Ольгу знаменитою на увесь світ журналістка Марічка Варенікова та фотографиня Оксана Парафенюк. Шукали село, де готують автентичний борщ, щоб розказати американцям про українськість цього блюда.

"Ми побачили, що є в Україні багато сіл та міст із назвою "борщ", і одне із сіл є в Житомирській області. Ми вирішили поїхати і покуштувати борщ саме в Борщеві", - розповідає Варенікова.


РЕКЛАМА

До хати пані Ольги дівчата зайшли випадково. "І пані Оля живе з самого краю села, це була перша хата, перша родина, - згадує журналістка. - Дуже смачний був борщ у пані Ольги".

Увесь процес пані Ольга погоджується повторити і для ТСН. Досвідчена хазяйка готує борщ на око: відчуває, скільки чого треба. Жінка знає як готувати зо десяток варіацій борщів. Червоний – її улюблений. Постійно готує для дітей, яких завжди чекає. У пані Ольги четверо синів, семеро онуків і правнучка.

А у селі Борщів, після того як про них дізналася Америка, тепер думають влаштувати власний фестиваль борщу.

Детальніше дивіться у сюжеті.

Раніше знімок вагону української електрички "Львів-Мукачево" переміг у міжнародному конкурсі відомого американського видання National Geographic. Світлину зробив львівський фотограф, який саме повертався з гір електропотягом. Це був єдиний кадр і дуже влучний.

РЕКЛАМА