Особливості зимової їзди – 11 важливих правил

Особливості зимової їзди – 11 важливих правил (GlavPost)

Чого чекати від зими і як впоратися з холодним сезоном? – Питання не тільки кожного пішохода, а й водія. Багато хто зі скрипом у душі готується до перших «подарунків» зимового періоду, інші відтягують момент, сподіваючись, що він настане якомога пізніше. У статті – слушні поради, котрі допоможуть пережити час, котрий вирізняється з-поміж інших не тільки великою кількістю свят.


РЕКЛАМА

Автострахування

Його потребує ваше авто як ніколи, адже саме взимку трапляється більша частина ДТП та різних аварійних ситуацій. Причому важлива не лише автоцивілка, а й страховка власного авто, тим паче, коли можна оформити і зробити розрахунок КАСКО онлайн.

Швидкість

Як би ви не поспішали додому або на ділову зустріч, краще запізнитися. Пересуватися необхідно на зниженій швидкості навіть за видимості хорошого покриття та якщо здається, що воно зовсім не небезпечне.

Занос

Перше – не потрібно панікувати. Друге – реагуйте поворотом керма, його вкрай важливо повертати саме в бік заносу.


РЕКЛАМА

Слизька дорога

Їздити по ній допустимо лише на низьких обертах у комбінації із високими передачами. Таким чином ведуча вісь буде в стабільному положенні, що може допомогти уникнути заносу.

Характер водіння

Рухи на дорозі мають бути плавними, особливо під час маневрування. Різкі маневри небезпечні для водія і всіх учасників руху, а також призводять до заносу, зносу передньої частини, втрати зчеплення.

ПДР

Не нехтуйте навіть найбільш нешкідливими правилами, у складних погодних умовах складно спрогнозувати ситуацію та різко відреагувати. Також не варто сподіватися на випадок, коли «не спіймають» за відсутності ОСЦПВ. У цей час до нього також особливий інтерес. З огляду на підвищений відсоток аварій за його відсутності не лише доведеться сплатити штраф, а й компенсувати зі своїх коштів весь ремонт постраждалій стороні. Дізнатися вартість, оформити автоцивілку можна там же, де був розрахунок КАСКО онлайн, достатньо тільки вибрати потрібну послугу на сервісі.

Провідна вісь

Щоб уникнути її зносу стежте за роботою акселератора. Вона має бути плавною, не різкою чи рваною для поступового крутного моменту, який допоможе уникнути зносу осі.

Гальмо

Не потрібно тільки покладатися на нього. На слизькій дорозі воно може недостатньо спрацювати, а в комбінації з холодом, період реакції на натискання також збільшується. Сповільнювати машину бажано безпосередньо двигуном. Якщо машина з автоматичною коробкою – аж до використання робочого гальма.

Повороти

Їх здійснюють тільки на низькій або зниженій швидкості через ризик заносу, збільшення гальмівного шляху.

Пробуксовка

Якщо під час того, як автомобіль рушає з місця починає буксувати, розпочинати рух варто із другої передачі. На деяких машинах із автоматикою для цих цілей є окремий режим – «зимовий».

У заметі

Щоб вивільнити машину зі снігової пастки потрібно застосувати метод «розгойдування». Для цього необхідно потроху подавати машину в зад-вперед, поки не вийде півметрова колія, яку можна використати потім для розгону, щоб виїхати на бік з найменшою кількістю снігу.

 

РЕКЛАМА