"Поїхав би до РФ, але в Україні квартири і "шмутки": на в`їзді до Києва затримано архієпископа, який мав тісні зв’язки з Москвою

"Поїхав би до РФ, але в Україні квартири і "шмутки": на в`їзді до Києва затримано архієпископа, який мав тісні зв’язки з Москвою (GlavPost)

На в`їзді до Києва прикордонники затримали архієпископа з тісними московськими зв’язками та недійсними документами.Про це повідомляє Держприкордонслужба.Зазначається, що під час перевірки на можливу антиукраїнську діяльність військовослужбовці ДПСУ виявили у телефоні священника листування з абонентами в РФ. Серед десяти останніх контактів у месенджері священнослужителя троє були з підписом "Москва".


РЕКЛАМА

Зокрема, у листуванні з абонентом, у якого російський номер телефону, архієпископ скаржиться, що поїхав би з України, але "…квартири і "шмутки" тримають".

Також прикордонники з’ясували, що паспорт громадянина України, який пред’явив священник, недійсний.

Крім того, у відкритих джерелах є чимало публікацій, де вказана особа фігурує в майнових скандалах.


РЕКЛАМА

Архієпископа передали співробітникам СБУ для подальшої перевірки та прийняття правового рішення щодо нього.Читайте також: Аудиторська перевірка виявила близько 40 незаконних новобудов на території Лаври у Києві - ЗМІ У Зеленського прокоментували візит членів синоду УПЦ МП до Офісу президента Яка церква займе Лавру після вигнання УПЦ МП: думка священника

РЕКЛАМА