Польовий табір з технікою, наметами для шпиталю і казарм: ЗМІ повідомляють про нову базу РФ біля кордону

Польовий табір з технікою, наметами для шпиталю і казарм: ЗМІ повідомляють про нову базу РФ біля кордону (GlavPost)

Кремль підвищує градус напруги поблизу українських кордонів, збільшуючи присутність своїх військ.



Про це розповіли у ТСН.Ранок 8 квітня.

Російські розслідувачі із Conflict Intelligence Team повідомили про новий військовий табір поблизу Воронежа. За їхніми свідченнями, на нього випадково натрапили місцеві мешканці. База тільки розбудовується, але поле на три-чотири кілометри заставлене важкою військовою технікою. Табір польовий - для казарми, кухні та польового госпіталю розбили похідні намети.

Розслідувачі підкреслюють, що там групуються підрозділи, призначені для наступу, а не оборони. Зокрема, псковські десантники, мотопіхота із Кемеровської області та Кавказу, а аткож танкові ударні частини. Слід зауважити, що все це на відстані добового марш-кидка до українського кордону.

У розслідуванні групи Conflict Intelligence Team (CIT) говориться, що концентрація російських сил біля кордонів України безпрецедентна від 2014-2015 років.

До слова, Мережа також переповнена відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. За даними аналітиків Центру військово-правових досліджень окупанти сформували в Криму військове угрупування кількістю до 40 тисяч людей.

Своєю чергою, в Росії заявляють, що їхня армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Російські війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.