У Канаді знайшли найдосконалішу мумію вовчиці, яка пролежала в землі близько 57 тисяч років

У Канаді знайшли найдосконалішу мумію вовчиці, яка пролежала в землі близько 57 тисяч років (GlavPost)

У канадському Юконі під час розмиву мерзлого грунту на золоторудному родовищі виявили добре збережену мумію молодої вовчиці, яка пролежала в землі близько 57 тисяч років. Місцеві жителі з найближчого селища Тр'ондек Хвеч'ін дали вовчиці ім'я Жур.


РЕКЛАМА

У статті, розміщеній в журналі Current Biology, зазначається, що мумію знайшли ще 2016-го року. Вчені реконструювали спосіб життя тварини і виявилося, що вона харчувалася, в основному, рибою, а генетично пов'язана з вовками з Сибіру.

"Це найдосконаліша мумія вовка, яку коли-небудь знаходили. За винятком очей, вона ціла на 100%", - заявила перший автор статті Джулі Мічен з Університету Де-Мойн у штаті Айова.

Вчені вважають, що на момент загибелі вона була в своєму лігві і померла миттєво в результаті обвалення покрівлі.


РЕКЛАМА

Крім того, результати дослідження показали, що вік маленької вовчиці становив близько семи тижнів, вона нормально харчувалася і розвивалася. Основу її раціону становила риба, перш за все лосось, що дещо незвично для вовків.

Також аналіз генома Жур підтвердив, що вона пішла від стародавніх вовків із Сибіру, ​​які є предками всіх сучасних вовків Північної Америки.

Нагадуємо, що у Єгипті виявили загадкову мумію, яка змінює уявлення про цивілізацію.

Також у Єгипті знайдено унікальне поховання 59 мумій.

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА