У США винайшли ракету, яка доставить людей на Марс у 10 разів швидше

У США винайшли ракету, яка доставить людей на Марс у 10 разів швидше (GlavPost)

Фізик Фатіма Ебрахімі з Принстонської лабораторії фізики плазми (PPPL) при Міністерстві енергетики США винайшла унікальну термоядерну ракету, яку можна буде використовувати в майбутньому для доставки людей на Марс з максимальною швидкістю.


РЕКЛАМА

Про це пише Dailymail.

Ракета буде використовувати нову плазмову технологію, фактично, стріляючи частинками плазми із задньої частини ракети, що дозволить багаторазово збільшити швидкість руху ракети. Крім того, будуть використовуватися магнітні поля, що дозволить підбирати величину тяги для конкретної місії, а астронавти зможуть змінювати її при пілотуванні на віддалені планети.

За попередніми розрахунками, винахід Ебрахімі зможе доставити перших людей на Марс у 10 разів швидше, ніж нинішні ракетні двигуни, які використовують електричні поля для руху частинок:


РЕКЛАМА

"Я вже давно готувала цю концепцію. Сама ідея виникла у 2017 році, коли я сиділа на палубі і думала про подібність між вихлопом автомобіля і високошвидкісними частками вихлопу. Під час роботи цей токамак виробляє магнітні бульбашки, звані плазмоідами, які рухаються зі швидкістю близько 20 кілометрів на секунду, що мені здалося дуже схожим на тягу", - сказала Ебрахімі.

Нагадаємо, що у чорних дір знайшли волосся. За таким "волоссям" можна отримати додаткову інформацію про екстремальну чорну діру і судити про те, як вона формувалася.

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА