Унікальні скелети "динозаврів-дуелянтів" виставили в музеї вперше після їхньої смертельної сутички 67 млн років тому

Унікальні скелети "динозаврів-дуелянтів" виставили в музеї вперше після їхньої смертельної сутички 67 млн років тому (GlavPost)

Скелети тиранозавра (Tyrannosaurus rex) і трицератопса (Triceratops horridus), яких охрестили "динозаврами-дуелянтами" після їхньої фатальної сутички 67 мільйонів років тому, виставили в музеї Північної Кароліни (США).


РЕКЛАМА

Про це повідомила пресслужба музею.

Вперше повнй скелет тиранозавра, який загинув у смертельній сутичці з трицератопсом був виявлений 2006 року під шарами осаду всередині схилу у штаті Монтана. Через рідкісні умови поховання кістки динозаврів залишилися у своєму природньому положенні, збереглися також обриси тіла, відбитки шкіри та інші м’які тканини, що трапляється дуже рідко. Крім того, збереглися зуби як тиранозавра, які в'їлися в тіло трицератопса.

Кістки трицератопсів з доказами укусів транозавра свідчать про їхні давні запеклі бої. На сьогодні два розкопані скелети є найкращим збереженим прикладом двох найпоширеніших видів динозаврів, а скелет тиранозавра - єдиний приклад 100-відсоткового повного зразка, який коли-небудь вдавалося виявити.


РЕКЛАМА

2020 року завдяки спонсорам "динозаврів-дуелянтів" придбала некомерційна організація. Нині вона подарувала скелети динозаврів музею природничих наук Північної Кароліни. "Динозаври-дуелянти" вважаються "одним з найбільш важливих палеонтологічних відкриттів сьогодення".

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА