В YouTube розповіли, коли повернуть Трампу його акаунт

В YouTube розповіли, коли повернуть Трампу його акаунт (GlavPost)

Генеральна директорка YouTube Сьюзан Войчицькі пообіцяла розблокувати канал колишнього президента США Дональда Трампа після зниження ризику нових заворушень.



Про це повідомляє Politico.

"Ми скасуємо рішення щодо призупинення роботи каналу Дональда Трампа, коли визначимо, що ризик насильства знизився", - заявила вона у четвер, 4 березня.

За її словами, "сигналом про безпеку" відновлення роботи каналу стане "послаблення охорони" у Вашингтоні, а також зменшення кількості попереджень щодо загрози нових заворушень.

YouTube тимчасово заблокував обліковий запис Трампа 12 січня, за шість днів після штурму Капітолія, внаслідок якого загинули п'ятеро людей. До подібних рішень також вдалися Facebook та Twitter, який заявив, що не відновить акаунт Трампа, навіть якщо той знову буде балотуватися в президенти.

У заклику до заколоту проти уряду звинуватили Трампа. 13 січня Палата представників підтримала рішення про імпічмент. Однак під час фінального голосування в американському Сенаті необхідних двох третин голосів сенаторів не набралося, тож імпічмент Трампу оголошений не був.