Від коронавірусу помер військовий, який лікувався амбулаторно: у ЗСУ розповіли про перебіг хвороби

Від коронавірусу помер військовий, який лікувався амбулаторно: у ЗСУ розповіли про перебіг хвороби (GlavPost)

У Збройних Силах України зафіксовано 13 летальний випадок спричинений захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Помер військовослужбовець, який лікувався амбулаторно.



Про це у неділю, 18 жовтня, повідомляє пресслужба Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Так, військовослужбовець звернувся до сімейного лікаря за місцем проживання під час перебування у відпустці 28 вересня. Лікувався амбулаторно, за медичною допомогою в лікувальні заклади не звертався.

4 жовтня під час КТ легень у Обласному діагностичному центрі Львова було діагностовано двобічну пневмонію. Чоловік продовжував лікуватись за місцем проживання.

Його стан погіршився 10 жовтня. Тоді був госпіталізований до Жовківськоі ЦРЛ, де підтвердили діагноз двобічної пневмонії.

"Для подальшого обстеження та лікування, цього ж дня, реанімобілем був евакуйований та госпіталізований у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону з розміщенням у відділення реанімації та інтенсивної терапії. На момент надходження стан здоров’я був важкий, в свідомості. Проведений експрестест дав позитивний результат. Також було здійснено відбір матеріалу для ПЛР-тестування. 11 жовтня у пацієнта продовжувала прогресувати дихальна недостатність, його було переведено на ШВЛ. Незважаючи на проведену терапію, наростали ознаки дихальної недостатності, стан здоров’я погіршився та почалась інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату. Результати ПЛР тестування, що підтвердило у померлого гостру респіраторну хворобу COVID-19 було отримано 17 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, військовослужбовець за наявної інформації мав хронічні супутні захворювання.

Загалом, станом на ранок 18 жовтня, у ЗСУ на коронавірус хворіє 1082 особи. За минулу добу зареєстровано 91 новий випадок захворювання на COVID-19. На ізоляції (водночас самоізоляція) перебуває 465 осіб. У 54 військовослужбовців у найближчі три доби закінчується ізоляція. З них у закладах охорони здоров’я перебуває 14 осіб. Вдома під наглядом медичної служби перебуває 77 осіб, спостерігається легкий перебіг захворювання. Як зазначається, стан здоров’я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування.

За час пандемії одужало 3220 осіб.

Нагадаємо, що летальність від COVID-19 в Україні складає близько 2%.

Джерело: ТСН