Влада покривала допінгову схему: повне рішення суду про відсторонення Росії від великого спорту

Влада покривала допінгову схему: повне рішення суду про відсторонення Росії від великого спорту (GlavPost)

Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) опублікував повний текст рішення щодо дискваліфікації Росії від великих спортивних змагань через маніпуляції з допінг-пробами. 17 грудня суд пом’якшив санкції проти РФ, скоротивши термін відсторонення з 4 до 2 років.


РЕКЛАМА

"БАН" НА ДВА РОКИ: ВІД ЯКИХ ТУРНІРІВ УСУНУЛИ РОСІЮ

Оприлюднений документ містить 186 сторінок. В ньому наголошується, що неможливо з'ясувати, скільки російських спортсменів і офіційних осіб могли успішно уникнути підозр у порушенні антидопінгових правил.

"Коли приховування допінгової схеми почало ставати явним, рішення, ухвалене російською владою, було спрямоване не на те, щоб досягти ясності, а швидше на те, щоб спробувати приховати приховування. Маніпуляції показують, що російська влада, як і раніше, готова втручатися в антидопінгову систему і корумпувати її", - наводить уривок з рішення Чемпіонат.


РЕКЛАМА

ДОПІНГОВЕ ВІДСТОРОНЕННЯ РОСІЇ

9 грудня 2019 року виконком WADA дискваліфікував Росію від спортивних подій на 4 роки. Причиною дискваліфікації Росії стало те, що в переданих даних Московської лабораторії WADA виявила маніпуляції з допінг-пробами російських спортсменів. Частина з них була видалена.

Повторна перевірка підозрілих проб і доступ до бази даних Московської антидопінгової лабораторії були обов'язковими умовами відновлення РУСАДА.

Після пом'якшення санкцій термін відсторонення РФ від великого спорту було скорочено до 2 років. Російські спортсмени не зможуть виступати на Олімпійських іграх і Чемпіонатах світу під національним прапором, а РФ - приймати великі міжнародні турніри.

Санкції триватимуть до 16 грудня 2022 року.

Читайте також:

Путіну заборонили відвідувати чемпіонати світу та Олімпійські ігри: але лазівки уникнути "бану" є

"Грабують спорт і руйнують олімпійські цінності": у США засудили послаблення санкцій проти Росії

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА