Як працює Метро у Полтаві під час локдауну ФОТО

Як працює Метро у Полтаві під час локдауну ФОТО (GlavPost)

Гіпермаркет «Метро» у вихідні не такий нині велелюдний, як раніше, до локдауну. Правила торгівлі під час суворого карантину змінились.


РЕКЛАМА

Ми поглянули, які там зміни і що можна купити, а що – зась.

У МОЗ пояснили, чим можна торгувати у магазинах та кіосках, а що під забороною.

У цей маркет на околиці міста люди звикли їздити і купувати за оптовими цінами (хоча якщо купуєш мало, то нерідко у супермаркетах ближче ціни нижчі), також розмаїття товарів у «Метро» чимале. Нині стрічками заклеєні відділи з товарами для дому, відпочинку, іграшками, посудом, автокріслами, кухонним начинням.


РЕКЛАМА

Тішить те, що пральні порошки та інші засоби для прання, побутова хімія, фарби для волосся, засоби по догляду за взуттям у вільному продажі.

Нагадаємо, підприємцям спершу чітко не пояснили, які саме товари заборонені до продажу і в чому логіка, тож у супермаркетах 8 січня не продавали побутову хімію (наприклад засоби для прання), сміттєві пакети, шкарпетки, білизну, презервативи тощо. Хоча так робили не всі, деякі продавали все.

У «Метро» довгі й широкі ряди, тож покупці ходять попід стрічками, обирають і заборонені товари та замовляють через інтернет.

Це морока, бо у маркеті не можуть пояснити, чи можна замовити онлайн, а забрати на касі, якщо ти вже тут і купуєш дозволені товари. Кажуть про доставку додому, але чи є вона безкоштовною, не ясно. На сайті закладу вказано, що привезуть все і в зручний час.

Кілька покупців розповіли, що брали з полиць товари для дому, їм відпустили на касі без проблем.

Щодо заборон на продаж низки промислових товарів полтавці скаржаться у соціальних мережах, що в аптеках товари, які не можуть купити в маркетах, значно дорожче (презервативи приміром), а такі товари як от лампочка доводиться замовляти через інтернет, бо в супермаркеті якщо вони і є і їх продають, то лише кількох видів – не з усякими цоколями.

Нагадаємо, заборона продажу промтоварів мала на меті нібито урівняти у можливостях маленькі магазини з маркетами, адже перші не працюють, втрачають кошти і клієнтів. Однак українці беруть на кпини і не розуміють логіки у діях Уряду, мовляв однак люди в цих магазинах ходять, дихають тим самим повітрям, торкаються товарів.

Тим часом «Епіцентр» у Полтаві під час локдауну знайшов вихід, аби торгувати одягом та іншими товарами. ФОТО.

До теми:

Що можна і не можна купити у магазинах під час локдауну та як діяти полтавцям. ФОТО.

РЕКЛАМА