Очільник МАГАТЕ попередив Європу про реальний ризик ядерної катастрофи через російські обстріли по ЗАЕС

Очільник МАГАТЕ попередив Європу про реальний ризик ядерної катастрофи через російські обстріли по ЗАЕС (GlavPost)

Гроссі наголосив, що через дії росіян є "реальна загроза ядерної катастрофи", яка становить небезпеку не лише Україні, але і за її межами.


РЕКЛАМА

Відповідну заяву організація опублікувала увечері 6 серпня.

"Я надзвичайно стурбований вчорашнім обстрілом найбільшої в Європі атомної електростанції, який підкреслює дуже реальний ризик ядерної катастрофи, яка може загрожувати здоров’ю населення та навколишньому середовищу в Україні та за її межами", - сказав голова МАГАТЕ.

Голова МАГАТЕ закликав російських оккупантів уникати біля Запорізької АЕС будь-яких військових дій, які загрожують катастрофічними наслідками.


РЕКЛАМА

"Військові дії, що ставлять під загрозу безпеку Запорізької атомної електростанції, є абсолютно неприйнятними, і їх необхідно уникати будь-якою ціною. Будь-яка військова вогонь, спрямована на об’єкт або з нього, буде рівнозначна грі з вогнем із потенційно катастрофічними наслідками", - додав Гроссі.

Також у МАГАТЕ засудили насильницькі дії окупантів щодо персоналу Запорізької АЕС.

"Український персонал, який обслуговує станцію в умовах російської окупації, повинен мати можливість виконувати свої важливі обов’язки без погроз чи тиску, що підриває не лише їхню безпеку, але й безпеку самого об’єкта", - сказано у заяві.

Читайте також:

Ситуація на Запорізькій АЕС загострюється: про що попереджають експерти і як реагує світ

У підвалах Запорізької АЕС ховаються окупанти - "Енергоатом"

Персонал ЗАЕС піддається катуванням, мешканці Енергодара намагаються виїхати з міста - мер

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

РЕКЛАМА