У Facebook заблокували сторінку делегації РФ на переговорах у Відні: причина

У Facebook заблокували сторінку делегації РФ на переговорах у Відні: причина (GlavPost)

Адміністрація Facebook в неділю, 16 січня, обмежила доступ до офіційної сторінки російської делегації на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю за озброєннями, створеної МЗС РФ.


РЕКЛАМА

Про це російські дипломати повідомили у Twitter.

Зазначається, що у соціальній мережі відповідний крок пояснили публікацією з боку російських делегатів забороненого контенту.

"Робота починається з відновлення нашого облікового запису в Facebook, заблокованого "на хвилі" постів щодо "гарантій безпеки", - йдеться в заяві делегації РФ.


РЕКЛАМА

Як пише "Интерфакс", Роскомнагляд надіслав до американської компанії Meta Platforms листа з вимогою пояснити причини блокування та відновити доступ до мікроблогу.

У відомстві охарактеризували ситуацію як "акт цензури". "Дії адміністрації соцмережі Facebook порушують ключові принципи вільного розповсюдження інформації, безперешкодного доступу до неї", - підкреслили в документі.

Тим часом заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій та зв'язку Антон Горелкін допустив запровадження санкцій щодо Facebook.

"Цей акт цензури не залишиться без наслідків. Застосування санкцій у цій ситуації було б логічним, це стала міжнародна практика, а яких саме - вирішувати регулятору", - висловився він.

Як пише російський журналіст Дмитро Валєєв, обмеження доступу до облікового запису делегації РФ у Відні з боку платформи зі США відбувається вдруге за два роки. Так, у 2021 році подібний інцидент відбувся із мережею мікроблогів Twitter.

За інформацією Meduza, представники російської делегації репостили на своїй сторінці лише заяви керівництва Кремля та МЗС РФ. Через блокування дипломати країни планують звернутися до керівництва ОБСЄ.

12 січня у Брюсселі відбулося засідання Ради Росія-НАТО, під час якого обговорювали питання безпеки на тлі нарощування військової присутності РФ біля кордонів України. За підсумками зустрічі НАТО відкинуло ультиматум Кремля щодо українських перспектив в Альянсі, заявивши, що компромісів не буде.

А 10 січня у Женеві завершилися переговори урядових делегацій Росії та США про так звані "гарантії безпеки", якими Москва вимагає виключити можливість вступу України до НАТО.

Після зустрічі перша заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що Росія не дала гарантій не вторгатися до України. Також вона попередила Росію про нові санкції через агресію проти України.

Зменшити напругу, яку створює Росія на українському кордоні, намагалися упродовж усього тижня — і на переговорах в Женеві, і в Брюселі, і в Відні. Результатом явно незадоволені обидві сторони перемовин.

Читайте також:

Twitter заблокував сотню мікроблогів, пов'язаних з урядом РФ

У Росії відповіли на звинувачення в кібератаці на урядові сайти України

"Навіть не будемо обговорювати": Росія відмовилася відвести війська від кордонів України і "повернути їх до казарм"

Кремлівські провокації: що у США говорять про розміщення військ Росії на Кубі та що знають про напад РФ на Україну

Не домовилися: які підсумки зустрічі Росія-НАТО і що кажуть сторони після саміту

США планують ввести санкції проти Путіна: у Сенаті оприлюднили документ

Росія погрожує Європі військовою відповіддю, якщо Альянс продовжить розширення на схід

США вимагають від Росії "пояснити або зупинити" військові навчання поблизу кордонів з Україною: заява

РЕКЛАМА