Учені НАН спрогнозували розвиток епідемії коронавірусу в Україні на кінець листопада

Учені НАН спрогнозували розвиток епідемії коронавірусу в Україні на кінець листопада (GlavPost)

Вчені Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень Національної академії наук України зробили прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на період 16 –29 листопада 2020 року.


РЕКЛАМА

Про це йдеться на сайті НАНу.

"Повільне зниження коефіцієнта поширення інфекції як загальної тенденції продовжуватиметься, але, тим не менш, він все ще продукує значні в абсолютному вимірі добові прирости інфікованих та зростання середнього абсолютного приросту інфікованих", - йдеться в прогнозі.

Так, вчені прогнозують, що станом на 29 листопада загальна кількість хворих на коронавірус в Україні становитиме від 720 до 737 тисяч. Водночас, за прогнозами, кількість летальних випадків досягне позначки може сягнути 12 797, а кількість одужалих - 386 601.


РЕКЛАМА

Згідно з консенсус-прогнозом щодо добового приросту інфікованих, на початку грудня 2020 року за добу в Україні виявлятимуть понад 20 тисяч випадків COVID-19.

Минулий прогнозний тиждень мав високу точність (9-15 листопада 2020 р.) і підтвердив аномальній характер розвитку епідемії COVID-19 в Україні, що спостерігався тижнем раніше (2-8 листопада 2020 р.), але він ще не закріпився як тенденція. Це свідчить про продовження неконтрольованого поширення інфекції в Україні.

Всі розроблені часткові та узагальнені прогнози передбачають збереження на наступний тиждень та більш віддалену перспективу негативних тенденцій розвитку епідемії COVID-19 в Україні.

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА