Розповідаємо, посилаючись на матеріал редакції FoodOboz, якими були топові страви у шкільних їдальнях за часів СРСР.Що готували для школярів у Радянському Союзі: 5 топових страв Какао з пінкою. Це простий напій з какао-порошку, молока й води, який готувався у їдальнях дитячих садків та шкіл практично кожного дня. Але через свій водянистий смак такий «шоколад» не дуже смакував школярам. Молочний суп із несподіваними складниками. Напевно, кожен пам’ятає цю страву з вермішелі та молока з додаванням цукру. Однак, існували випадки, коли до каші додавали овочі. Хоча така суміш і мала екзотичний смак та аромат, але була зовсім несмачною. Тому діти відмовлялися від такого частування. Пухкий омлет. Така страва виготовлялася зі збитих яєць із додаванням молока. На відміну від звичайної яєчні, омлет був високим та пишним. Діти полюбляли його, хоча він насичував не надовго. Котлети з хлібом. У зв’язку з дефіцитом м’яса кухарі намагалися шукати альтернативні інгредієнти. Тому в котлетах зазвичай було більше хліба й картоплі, ніж м’яса. Таку котлету досить часто подавали на шматочкові хліба. Манна каша була незамінною стравою у дитсадках та школах, бо готувалася швидко, а крупа коштувала копійки. Однак текстура її була нерівномірною, у каші постійно попадалися грудочки, через що багато дітей відмовлялися від такого смаколика.Читайте також:Зелень буде свіжою і не псуватиметься упродовж кількох тижнів: що треба зробитиНе манка й не хліб: додайте у фарш цей інгредієнт – котлети будуть соковитими та ніжнимиЯк заварити ідеальну каву з оксамитовою пінкою та насиченим смаком: покрокова інструкція