В чому користь апельсинівЦей сонячний фрукт, який українці найчастіше купують взимку, приносить організму чимало користі: магній та флавоніди гесперидину, які входять до його складу, допомагають розріджувати кров, прискорюють харчування всіх органів, зміцнюють стінки судин, нормалізують підвищений кров'яний тиск; в апельсинах міститься велика кількість вітаміну С, який покращує захисні функції організму, зміцнює імунітет та знижує ризик появи каменів в нирках; також в них міститься кальцій, який допомагає покращувати стан кісткової тканини; антиоксиданти позитивно впливають на шкіру, уповільнюючи її старіння, адже вона отримує додатковий захист від вільних радикалів; завдяки великому вмісту харчових волокон помітно зменшується ризик виникнення виразки шлунку; до складу апельсинів також входить особлива сполука D-лімонен, яка підвищує ефективність боротьби проти раку легенів, грудей, ротової порожнини і шкіри.А ще, якщо регулярно їсти апельсини, відбувається підвищення опірності печінки різноманітним токсинам.Чи може апельсин нашкодитиОднак, незважаючи на всі корисні властивості, дієтологи не рекомендують надто часто вживати цей фрукт. Якщо робити це в необмежених кількостях, можна стикнутися з різними проблемами зі здоров'ям: виникнення алергічних реакцій; можливість розвитку цукрового діабету; посилення виразки шлунку чи появу розладу шлунково-кишкового тракту через кислоти, які містяться в апельсинах; завдання шкоди зубній емалі (тому після кожного вживання фрукту рекомендується ополіскувати ротову порожнину).Коли краще їсти апельсин і чи можна це робити перед сномНа ніч і в будь-який інший час доби апельсини варто вживати в обмеженній кількості. Теоретично їсти цей фрукт ввечері не забороняється, але, як і у разі з іншими продуктами, краще не робити цього перед тим, як ви збираєтесь лягати спати. Якщо ви полюбляєте вечеряти фруктами, обов'язково передивіться свій раціон і не відкладайте вживання апельсинів на пізній час. Дієтологи стверджують, що найкраще це робити за дві-три години до сну.Справа в тому, що в нічний час метаболізм сповільнюється, тому навіть фрукти чи ягоди можуть не перетравитися. Як наслідок виникає бродіння, яке є причиною поганого самопочуття та тяжкості в животі зранку.Читайте також: Не викидайте: апельсинову шкірку можна використовувати в побуті Навіщо класти шкірку від банана під час запікання м'яса в духовці: цікавий лайфгак