Чому кулінари радять перед чищенням картоплі встромлювати в овоч виделку: чудово заощаджує час

Процес очищення картоплі не можна назвати приємним. Тим більше, що він зазвичай потребує часу і сил. Але, виявляється, за допомогою звичайної виделки можна значно спростити процес.Картопля ковзає в долоні незалежно від того, користуєтесь ви ножем чи овочечисткою. Тому чистити її досить важко та ще й інколи небезпечно. Але якщо ви просто встромите в овоч виделку перед чищенням, ця проблема одразу вирішиться.Ось так пропонують зробити на популярному YouTube-каналі:

Водночас такий спосіб підходить як для молодої, так і для старої картоплі. Весь фокус в тому, щоб встромити виделку точнісінько посередині.Мало хто здогадується, що перед тим як смажити картоплю кулінари також радять кілька разів провести виделкою по її поверхні. Навіщо так робити? Тоді у вас вийде золотиста і ароматна картопля. Адже завдяки рифленій формі страва краще вбиратиме смак спецій.Читайте також: Знадобиться вже через кілька місяців: навіщо українцям радять заморожувати лушпиння картоплі Хочете мати блискучі каструлі — варіть шкірку з яблук: про цей простий трюк українці чують вперше Чому досвідчені городники роблять на картоплі надріз перед висаджуванням: а ви і не здогадувалися