Чому розварюються пельмені і що робити, щоб цього не трапилося

Чому розварюються пельмені? Це може бути результатом неправильного ліплення або варіння страви. Тому якщо хочеться посмакувати пельменями, варто запам'ятати кілька правил.Вся річ у часі: скільки місити й варитиЩоб пельмені вийшли смачними і не розварювалися під час приготування, тісто потрібно довго місити, а ще важливо добре склеїти краї готового продукту, щоб начинка не витікала. Щоб краї краще злипалися і потім не розварювалися, перед склеюванням їх потрібно злегка змочити водою. Кожен пельмень ще на етапі формування необхідно міцно притиснути. Так не будуть утворюватися мікроскопічні отвори, через які начинка може вийти.Також деякі фахівці радять додавати до тіста крижану воду. Завдяки їй воно виходить еластичним і пружним, легко розкачується і добре тримає потрібну форму.Під час варіння не рекомендується кидати до каструлі одразу велику кількість пельменів. Особливо, якщо вони були попередньо замороженими. Це різко знизить температуру води.Як варити пельмені, щоб не злипалися і не розварювалисяЩоб зварити пельмені, рекомендовано взяти велику каструлю, закип'ятити в ній воду, посолити, засипати необхідну кількість пельменів. Одразу акуратно перемішати їх, щоб вони не прилипли до дна. Також можна додати у воду кілька крапель олії — ця хитрість запобігає злипанню.Після варіння, якщо ви не хочете додавати масло чи жир, потрібно розкласти пельмені на обробній дошці до повного охолодження. Так вони не злипнуться вже в тарілці і будуть мати дуже апетитний вигляд.Читайте також: Корисний фокус: що робити, щоб не пригорала сковорідка П'ять позитивних змін в житті: що буде, якщо пити журавлинний сік Диво-дієта Кріса Гемсворта: шеф-кухар зірки розповів секрети