Чайну заварку заваріть окропом 150 мл і дайте настоятися 10 хвилин. Процідіть через ситечко. Додайте цукор та сіль. Перемішайте. У кільки видаліть голови і нутрощі, вимийте. У сотейник розкришіть два лаврові листи, покладіть половину перцю горошком і гвоздику. Викладіть кільку. Зверху посипте лавровим листом, перцем і гвоздикою, що залишилися. Залийте чайною заваркою та олією. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменште до мінімуму і варіть 1 годину. Не перемішуйте. Зніміть з вогню і залиште остигати під закритою кришкою три години.Поради: Як рибу можна використовувати салаку чи мойву. Посуд для приготування має бути з товстим дном.Читайте також: Рибне філе у хрумкому клярі: простий рецепт Бутерброди з оселедцем та буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски Салат із печінки тріски з сиром та перепелиними яйцями: класичний рецепт