Гарбузовий кекс до чаю чи кави: як приготувати пісний десерт

Ірма Шелест
Переглядів статті Гарбузовий кекс до чаю чи кави: як приготувати пісний десерт 6022
21.03.25 19:40

Сезон гарбузів вже закінчився, але на полицях магазинів ще можна знайти цей смачний овоч. Він може стати чудовим інгредієнтом для приготування пісного кексу.ТСН.ua підготував рецепт пісного, але смачного десерту до чаю та кави. Інгредієнти 320 г борошна, 250−300 г гарбузо­вого пюре, 180−190 г цукру, 100 мл олії, 1 ч. ложка соди, 50 г родзинок чи цукатів, 50 г горіхів, 1 ч. ложка імби­ру 1 ч. ложка кориціПриготування1. Готуємо гарбузове пюре. Зваріть овоч у невеликій кількості води. Після приготування злийте воду та перебийте гарбуз у блендері. 2. У мисці змішайте гарбузове пюре, олію та цукор. Погасіть соду та додайте її до тіста. Потім до усієї маси додайте борошно, мелену корицю, імбир. Гарно перемішайте тісто. Воно має бути густим. Додайте горіхи та цукати.3. Викладіть тісто у деко та поставте до духовки, яка попередньо розігріта до 170°. Випікайте гарбузовий кекс 40-45 хв. Готов­ність перевіряйте дерев’яною шпажкою.Читайте також: Кекс з кавою і вишнями: рецепт надзвичайно смачного пісного десерту Ягідні мафіни: рецепт смачного пісного десерту Картопляні зрази з ерингами: рецепт смачної пісної стравиПідписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.