Готуємо виноградний соус: ідеально підійде до м'ясних страв, птиці

Ірма Шелест
Переглядів статті Готуємо виноградний соус: ідеально підійде до м'ясних страв, птиці 7272
26.09.24 11:34

Пропонуємо рецепт пікантного соусу із темного винограду. Його насичений смак і аромат трохи грає винними нотками, але без алкогольного складника, а помірна гострота робить соус ідеальним доповненням до м'ясних страв. Зусиль та часу для його приготування потрібно не багато, зате смаковий ефект буде яскравим.Рецепт виноградного соусуІнгредієнти: Виноград - 2 кг. Цукор - 3 ст. л Мелена гвоздика - 0,5 ч. л Виноградний оцет - 3 ст. л Перець червоний пекучий — третина стручка. Часник - 6 зуб. Чорний перець - 0,5 ч. л Мелений імбир - 1 ст. л Щіпка солі.Приготування соусу з винограду Виноград промити, перебрати від поганих ягід, обірвати ягоди з гілочок. Відкинути на друшляк або сито, дати воді стекти. Перелити виноградну масу в сотейник або каструлю з товстим дном. Довести на середньому вогні до закипання, зняти піну і зменшити вогонь. Варити 10-15 хвилин. Додати дрібно порізаний часник, цукор. Перемішати, варити 3-4 хвилини. Додати у каструлю дрібно порізаний червоний гострий перець, гвоздику, чорний перець, мелений імбир. Трохи посолити. Влити виноградний оцет. Варити 10-15 хвилин зрідка помішуючи. Закрити у стерилізовані банки. Читайте також: Варення з винограду: рецепт від майстер-шефа Домашнє вино з винограду: рецепт приготування та детальна інструкція