Ідеальна вечеря із простих інгредієнтів — і коштує всього 50 гривень: ситне рагу з кабачків

Ірма Шелест
Переглядів статті Ідеальна вечеря із простих інгредієнтів — і коштує всього 50 гривень: ситне рагу з кабачків 4406
04.06.24 18:19

Щоб підкреслити нейтральний і дещо пісний смак кабачків в цьому рецепті використовується щавель, що дає "кислинку". Так у вас виходить ідеально збалансована і ситна страва, що підійде для літнього вечора.

Спосіб приготування рагу з кабачків і щавелю: Всі продукти добре промийте і просушіть. Кабачки краще брати молоді, але якщо є насіння, то його потрібно видалити. Видаліть насіння і перегородки у перців. Щавель нашаткуйте ножем, подрібніть цибулю. Зверху на помідорах зробіть надріх хрест-навхрест, а потім облийте окропом. Так шкірка зніметься набагато швидше. Поріжте помідори на дрібні кубики. Поріжте перець на дрібні кубики. А кабачки кружечками товщиною до 4 мм. Розігрійте олію у глибокій сковороді, обсмажте цибулю з перцем — 5 хвилин, помішуючи. Тепер можна додати помідори, щавель, сіль, перець і цукор. Сковорідку потрібно накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімального і тушкувати 25 хвилин. За цей час кабачки запаніруйте у борошні, обсмажте на іншій сковороді з обох боків до золотистої скоринки. Посоліть і викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав у себе лишню олію. Перекладіть у ємність з овочами. Все перемішайте, вичавіть через прес часник, протоміть під кришкою ще 4-5 хвилин.Смачного!