Капуста "Пелюстка": класичний рецепт маринованої з буряком капусти від експерта

Капуста "Пелюстка": класичний рецепт маринованої з буряком капусти від експерта (GlavPost)

Маринована капуста з буряком, як її роблять в Україні називається "Пелюсткою" не даремно.Зовні порізані певним чином шматочки капусти рожевого кольору нагадують пелюстки троянди. Але це не тільки гарно, а й дуже смачно маринована капуста буде смачним доповненням для м'ясних, рибних, інших страв. Рецептом, як замаринувати капусту з буряком ділиться кулінарний експерт Євген КлопотенкоІнгредієнти на трилітрову банку: капуста - 1,5-2 кг, буряк. попередньо запечений - 250-300 г, часник - 5 зубчиків, соняшникова олія - 3 ст.л,Інгредієнти для маринаду на один літр води: цукор - 4 ст. л, столовий оцет 9% - 100 мл, чорний перець - 5-6 горошин, лавровий лист - 2-3 шт., сіль - 2 стол. л.ПриготуванняДля маринаду: Вилийте в каструлю один літр води, додайте дві столових ложки солі, чотири — цукру, лаврові листки та чорний перець. Доведіть до кипіння, зменште вогонь та дочекайтеся розчинення солі й цукру. Зніміть каструлю з плити та влийте оцет, перемішайте. Дайте маринаду трохи охолонути.Підготуйте складові маринованої капусти: Запечений в духовці буряк наріжте соломкою. Зубчики часнику розчавіть пласкою стороною леза ножа. Очищену від верхніх листочків капустину наріжте квадратними шматочками, щоб вони нагадували пелюстки.У трилітрову банку викладайте, чергуючи шматочки капусти, буряк та зубчики часнику. Залийте теплим маринадом, зверху влийте олію та закрийте кришкою. Олія повинна запобігти утворенню плісняви ​​та розмноженню бактерій.Поставте банку в темному сухому місці за кімнатної температури. Через 3-5 діб капусту для зберігання перестави у холодильник чи інше прохолодне місце. Зберігати таку капусту можна в залежності від температури 1,5-2 місяці.Читайте також: Як зварити смачний капусняк з квашеною капустою Коли найкраще квасити та солити капусту у грудні 2023 року



РЕКЛАМА