Масниця 2025: найсмачніші рецепти млинців

Млинці вважаються головною стравою на Масницю, яка триває від понеділка, 24 лютого, до неділі, 2 березня 2025 року.Пропонуємо низку рецептів млинців до святаМлинці на дріжджахІнгредієнти: 400 г пшеничного борошна 2-3 склянки молока 2 яйця 2 ст. л. вершкового масла 20 г дріжджів 1 ч. л. цукру дрібка соліПриготування: Підігрійте трохи молока, розведіть у ньому дріжджі, додайте цукор, сіль, яйця, вершкове масло, добре розмішайте Всипте пшеничне борошно, розмішайте Тісто для млинців має бути дуже рідким та однорідним, тобто без грудочок Дайте підійти 30-40 хв Потім додайте молоко, що залишилося, трохи підігрійте За 1,5 години випікайте тонкі млинці на сковорідціМлинці на кефіріІнгредієнти: 2 склянки борошна 2 ст. л. цукру 1,5 ч. л. солі 2 яйця близько 350-400 мл кефіруПриготування: Борошно перемішати з цукром і сіллю, введіть два збитих яйця, залийте кефіром і ретельно перемішайте, щоб зникли грудочки Тісто має вийти досить рідким. Якщо тісто вийшло дуже густим, розведіть його кефіром або теплою кип’яченою водою до потрібної консистенції Випікати млинці необхідно на сильному вогніТоненькі млинціІнгредієнти: Борошно пшеничне 600 г Яйця курячі 5 штук Молоко 1 л Цукор 1 ст. ложка Сіль 1 ч. ложка Олія соняшникова рафінована 50 млПриготування У глибоку миску вбийте яйця, добре збийте їх вінчиком. Влийте половину молока, добре перемішуючи. Всипте цукор та сіль. Потрібно простежити, щоб кристалики повністю розчинилися Невеликими порціями всипте борошно, одночасно збиваючи вінчиком, щоб не було грудочок. Влийте решту молока та перемішайте. За консистенцією тісто має бути як рідка сметана. Наприкінці додайте кілька ложок соняшникової олії й добре перемішайте тісто. Смажте з обох боків до легкого підрум'яненняМлинці з сиромІнгредiєнти: Молоко 650 мл Борошно пшеничне 250 г Яйця курячі 3 штуки Цукор 2 ст. ложки Олія соняшникова рафінована 50 мл СільІнгредiєнти для начинки Сир кисломолочний 500 г Яйця курячі 1 штука Цукор 2 ст. ложки Екстракт ваніліПриготування Вбийте у миску яйця і всипте 2 ст. л. цукру. Перемішайте, доки не утвориться невеличка піна. Влийте у миску половину молока, додайте борошна і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте ще молока, що залишилось, дрібку солі, 50 мл олії та ще раз добре вимішайте до однорідності Розігрійте пательню без олії, але за бажанням злегка змастіть, та виливайте тісто ополоником. Смажте з обох боків, допоки не з’явиться легкий золотавий колір Начинка Змішайте разом сир, цукор, 2 ст.л. та яйце. Якщо сир сухий, додайте трохи сметани та ванілі для аромату. Або ж підійде апельсинова цедра. На край кожного млинця викладайте сирну начинку і загортайте у трубочку За бажанням ви можете запекти млинці. Розігрійте духовку до 170 градусів. Дно та боки керамічної форми змастіть 10 г вершкового масла. Викладіть в неї налисники. Накрийте форму для запікання фольгою та поставте у розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин Читайте також: Шоколадні млинці: рецепт сніданку, насиченого протеїнами Млинці з рибою, огірком та вершковим сиром Українська Масниця: особливості ритуалів, обрядова їжа та відмінності від російського свята