Рятуємо страву: що робити, якщо суп скис за ніч

Насамперед, варто зазначити, що не кожен суп можна і потрібно рятувати. Якщо вас цікавить, чи можна їсти суп, який скис, потрібно подивитися на його стан. Якщо присутні такі ознаки, краще вилити рідину, як би вам не було шкода: консистенція стала неоднорідною та в'язкою — в рідині вже живуть бактерії; на поверхні супа з'явилася піна — можна отримати серйозне харчове отруєння; колір супу став "брудним" — відразу виливайте таку страву.Якщо ж ви приготували суп лише вчора, а потім просто забули сховати його до холодильника і він має легкий кислуватий запах, його ще можна спробувати врятувати.Що робити, якщо суп став кислим? Спробуйте додати до нього деякі компоненти: ситуацію можуть врятувати приправи з сильним запахом — лавровий лист, перець чи інші ваші улюблені спеції; дрібно подрібнену зелень — петрушка, кріп нададуть супу нового смаку та аромату; інші продукти — наприклад, якщо це був гороховий суп, можна використовувати грінки з часником, якщо це борщ, то сметана.Після цього обов'язково ще раз прокип'ятіть суп — на це потрібно не менше 4-5 хвилин. За цей час кислий смак пропаде і ви зможете насолодитися стравою.Читайте також: Як різати французький багет: на мінісендвічі й не тільки, під яким кутом, яка товщина шматочків Як остудити яйця, щоб вони легше чистилися: простий метод Як швидко остудити суп у каструлі без холодильника